İstinaf Mahkemesinden Osman Kavala Kararı

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı davasında ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortalarını kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlaması gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Osman Kavala hakkında kararını verdi. Yüksek Mahkeme, Kavala’nın cezasına onama kararı verdi. İstinaf mahkemesinin verdiği bu ceza, Yargıtay tarafından da onanırsa bu ceza kesinlikle kazanacak. Gezi Parkı eylemlerine yönelik berat kararının bozulmasının sonrasında Osman Kavala'nın da aralarınd

İstinaf Mahkemesinden Osman Kavala Kararı

7 Sanığa 18 Yıl hapis Cezası Verildi

Tutuklu sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerdem, Can Atalay, Tayfun Kahraman ile Yiğit Ali Ekmekçi hakkında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım suçundan 18'er yıl hapis cezası verildi. 

Firari sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Handan Meltem Arıkan, Gökçe Yılmaz, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Yiğit Aksakoğlu, Mehmet Ali Alabora ile inanç Ekmekçi’nin ise dosyaları ayrıldı.

İstinaf Mahkemesi Cezaları Onadı

Dosya, İstinaf mahkemesine taşındı ve İstanbul Bölge adliye mahkemesi 3. Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladıktan sonra Osmanlı Kavala hakkında Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile diğer 7 sanık için bu suça yardım etmekten kendilerine verilen 18 Eylül hapis cezasına onama kararı verdi.