İŞTE DEPREM SIRASINDA VE SONRASINDA HAYATINIZI KURTARACAK WEB SİTELERİ

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde yıkıcı sonuçlar doğuran depremin sancıları hala devam ediyor. Bu süreçte ayni ve nakti yardımların yanı sıra web tabanlı geliştirilen uygulamalar kullanıcılar tarafından oldukça ilgi gördü. Bu uygulamaları sizin için derledik.

İŞTE DEPREM SIRASINDA VE SONRASINDA HAYATINIZI KURTARACAK WEB SİTELERİ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve “asrın felaketi” olarak tanımlanan deprem sonrası birçok ihbar sosyal medya üzerinden gerçekleşti. Ancak bunun yanında yardım çağrısı yapılabilecek bazı siteler mevcut.

İşte depremzede ve yakınlarının işine yarayacak o web siteleri:

afetharita.com: Sosyal medya üzerinden yapılan enkaz vb. ihbarlarını harita üzerinden gösterir.

beniyiyim.com: Deprem bölgelerindeki insanların güncel durumlarını tanıdıklarına bildirir.

yakinimibul.net: Ailesinden ve tanıdıklarından haber alamayanlar, bu site üzerinden arama yapıp kontrol edebilir.

stream.epctex.com: Sosyal medya aracılığıyla paylaşılan ihbarları tek bir yerden ve il il seçerek bakmaya imkan sağlar.

deprem.basarsoft.com.tr: Deprem bölgesindeki tüm yardım ihtiyaçlarını harita üzerinden konumlu şekilde gösteren ve aynı zamanda depremzedelerin talepte bulunabileceği bir platform.

depremihtiyac.com: Yine deprem bölgesindeki yardımları tek bir site üzerinde toplayan bir platform.

enkazbildirim.org: Deprem bölgesindeki enkazların güncel haritasını gösterir. Ayrıca bildirebilirsiniz.

deprem.io: 500'den fazla gönüllü çalışanı bulunan site sayesinde depremzedelere birçok farklı yardımda bulunabilirsiniz.

Kalacakyer.org: Kalacak yeri olmayan depremzedelerin gönüllü olarak evlerini açan insanları harita üzerinden görmesini sağlar.

https://www.tmmob.org.tr/barinma: Yine depremzedelerin kalacak yer bulabilmesi için kurulan bir sayfa. Ayrıca "kalacak yerim var" butonuna tıklayıp depremzedelere barınma yardımı yapabilirsiniz.

Depremyardim.com: Resmi sivil toplum örgütlerinin yardıma ihtiyacı olanları daha hızlı bulabilmesi için yardım çağrısı yapılabiliyor.

https://www.afetbilgi.com: 700'den fazla gönüllü çalışanıyla sahra hastaneleri, bağış linkleri gibi pek çok yararlı bilginin sunulmasına yarıyor.

kanver.org: Kızılay'ın sürekli güncellenen ihtiyaç listesine ulaşabilirsiniz.

[email protected]: Ülkemizdeki deprem nedeniyle yurt dışından gelen yardım ekiplerine çevirmenlik yapmak isteyenlerin ulaşımı için açılmış bir mail adresi.

https://birkirabiryuva.org: Deprem dolayısıyla evlerini kaybeden depremzedelere kira yardımı ya da boş durumdaki evini vermek isteyen insanlar için kurulan site.