İstanbul'da Kıyamet'i Andıran Görüntüler: Sosyal Medya Neye Uğradığını Şaşırdı!

İstanbul'da toz bulutunun sebep olduğu görüntüler "kıyamet" yorumu yaptırdı. Sosyal Medya kullanıcıları ise tam olarak ne olduğunu merak etti.

İstanbul'da Kıyamet'i Andıran Görüntüler: Sosyal Medya Neye Uğradığını Şaşırdı!

İstanbul'un üzerinden 7 kilometre kalınlığında bir bulut geçti. Bu esnada 5 dakikada güneş yok oldu, gündüz geceye döndü. Bazı insanlar kıyamet yorumu yaptı. İşte o anlar...

İstanbul'da oluşan manzarayı izlemek için: https://twitter.com/HavaForum/status/1648383204586299408

Bulutlar Nasıl Oluşur?

Basit bir açıklama olarak, hava yükseldiğinde, tıpkı bir dağa çıkarken olduğu gibi soğur. Soğuk hava ılık hava kadar fazla su buharı tutamaz. Bu nedenle hava soğudukça doygun hale gelir ve içindeki su buharı yoğunlaşır. Bu, tıpkı soğuk bir pencerede yoğunlaşma olduğunda görüldüğü gibi, bir gazdan bir sıvıya dönüşme anlamına gelir. Su buharı gökyüzünde bir sıvıya dönüştüğünde küçük toz parçalarına yapışan çok sayıda küçük su damlacıkları oluşturur; gördüğümüz bulut olarak açığa çıkan, havada asılı kalan su tanecikleri kümesidir.

vada normalden daha fazla su buharı vardır. Bu durumda hava, nemli ve bunaltıcıdır. Diğer zamanlarda havada normalden daha az su buharı vardır ve havanın daha kuru ve taze olduğunu belirtiriz.

Bu su taneciklerinin çapı, 1 milimetrenin yalnızca yüzde biri kadardır, ancak bulut bunların yüksek sayıda koleksiyonundan oluşur. Bulut gökyüzünde yeterince yüksekteyse ve hava yeterince soğuksa, bulut bunun yerine çok sayıda küçük buz kristalinden oluşur ve ince bir görünüme sahip olur.

Bir bulutun havaya daha fazla su buharı eklendiğinde oluşabileceği gerçeği de vardır. Örneğin bu hava bir nehrin üzerinden geçtiğinde nem toplayabilir. Bu havada daha fazla su buharı tutulmuş olur ve bu su buharı bulut oluşturmak için yoğunlaşabilir.