İlde depreme karşı dayanıklı olmayan 6 okul boşaltıldı

6 Şubat tarihinde yaşanan yıkıcı depremler sonrasında okul binaları kontrol ediliyor. Bu kapsamda başkent Ankara'da eğitim veren 6 okul depreme karşı dayanaklı olmadığı için boşaltıldı.

İlde depreme karşı dayanıklı olmayan 6 okul boşaltıldı

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrasında tüm illerde özellikle kamu binalarının depreme karşı sağlamlığı kontrol ediliyor. Valilikler tarafından yürütülen çalışmalarda öncellikle okullar ve hastaneler kontrol edilip, depreme karşı dayanıksız olanlar tahliye ediliyor.

6 ilçede 6 okul tahliye ediliyor

Çalışmaların yoğun olarak yürütüldüğü bir ilimizde Ankara. Ankara Valiliği tarafından yapılan incelemelerde İlk tespitler sonucunda 6 ilçede 6 okulla ilgili tahliye kararı alındı.Tahliye kararı alınan Çankaya Mazhar Usta İlkokulu'nda çocuğu okuyan Ahmet Kosanoğlu, daha önce de bir çocuğunu bu okula gönderdiğini belirterek, "Şu anda da ufak kız çocuğum ana sınıfına gidiyor okulda. Burası deprem bölgesi değil diye biliyordum ama daha önce de etütlerini yapmışlardı buranın. Hatta geçen sene falan yıkılacağı söylentisi geziyordu. Yıkılmadı, bu sene de böyle kaldı." dedi.

inceleme çalışmaları devam ediyor

Öte yandan, Ankara Valiliği'nin il genelindeki okulların depreme dayanıklılığı konusundaki çalışmaları devam ediyor.