İkinci El Satışlarda Yeni Oyun İddiaları: Lüks Araçlara Kilometre Yaptırıyorlar

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araç satım işlerinde 6 bin kilometre ve 6ay şartı getirilmişti. Bu nedenle de bazı galericiler bu şartı yenmek için bazı oyunlar peşinde olarak araçlarda kilometre yaptırmaya başladılar. Sosyal medya üzerinden yayınlanan bir videoda kilometre şartını yerine getirmek için birçok lüks aracı İstanbul- Edirne arasında kullanarak kilometre yaptırdıkları iddia edildi.

İkinci El Satışlarda Yeni Oyun İddiaları: Lüks Araçlara Kilometre Yaptırıyorlar

İkinci el araç satışlarında 15 Eylül itibarıyla yeni dönem başlamış oldu. Büyük oranlarda olan ikinci el araç fiyatlarını aşağıya çekmek için, 6ay ve 6 bin kilometre olması şartı getirilmişti. Bazı galericiler ise, verdikleri ilanlarda araçların kilometrelerini evrak üzerinde 6001 km göstererek bu şartları aşmışlardı. Bunun gibi olan satışlarda galericilere 300 bin lira para cezası verilmeye başlandı.

İkinci el araç satışlarındaki bu şartları, ihlal eden kişiler bakanlık tarafından takip altına alınmaya başladı. Edirne- İstanbul arasında bu sıfır araçlara kilometre yaptırdıkları iddia edildi. TBMM 1 Ekim’de açıldığında bu cezaların artırılması konusunda yetki isteyecek.