HATAY´DAKİ PATLAMA BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU

Depremde ağır hasar alan illerin başında gelen Hatay'da taş ocağında dinamit patlatıldı. Ses ve gürültü paniğe neden olurken vatandaşların tepkisi sert oldu.

HATAY´DAKİ PATLAMA BÜYÜK PANİĞE NEDEN OLDU

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin üzerinden 1 aydan fazla süre geçmişken en büyük yıkımı yaşayan Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir taş ocağında dinamit patlatıldı. Vatandaşlarda büyük panik ve korkuya neden olan patlama tepkilere yol açtı. Konuyla ilgili maden şirketinden de açıklama geldi.

Olay Hatay'ın İskenderun ilçesi Modernevler Mahallesi Yarıkkaya mevkiinde bulunan taş ocağında, dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Maden ocağında taş talebi üzerine dinamitle patlatma yapıldı. Duyulan ses ve hissedilen şiddet nedeniyle korkuya kapılan mahalle sakinleri birçok binanın ağır hasarlı olduğunu ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, dinamitle patlatma yapılmasına tepki gösterdi.

Maden şirketinin sahibinden yaşanan olay sonrası bir açıklama geldi. Verdikleri rahatsızlık nedeniyle özür dileyen Şirket sahibi Berktaş:

"Ben de bu halkın çocuğuyum, ben de depremzedeyim. Konteyner sahalarına, evlerin önlerine kaymakamlığımız ve İskenderun Belediyesi bizden malzeme talep etti. Elimizde malzeme bulunmamasından dolayı valilik, kaymakamlık ve jandarma personelinin bilgisi dahilinde patlatma yaptık. Halkımız patlatmadan kaynaklı rahatsızlık duydu. Kusura bakmasınlar. Eğer biz bu patlatmaları yapmazsak, İskenderun'da deniz kumundan yapılmış tüm evler, tüm yerleşim yerleri 06 şubattaki deprem dolayısıyla yıkıldılar. Deniz kumunun sağlam olmadığından. Bizim gibi taş ocakları çalışmak zorunda. Herkes sağlam evlerde oturmalı yıkılmamalı. Biz bunun için çaba gösteriyoruz. Halkımızdan anlayış bekliyoruz. Elimizden geldiğince devletimize milletimize yardımcı olmaya çalışıyoruz."dedi.