HALUK LEVENT´TEN AHBAP İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Haluk Levent kurucusu olduğu AHBAP Derneği´nin incelenmesi için İçişlerine Bakanlığına başvuruda bulundu.

HALUK LEVENT´TEN AHBAP İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Sanatçı Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kurucusu olduğu Ahbap Derneği'nin hakkında spekülasyonlar nedeni ile denetlenmek için İçişleri Bakanlığı'na başvurduklarını duyurdu.

Levent, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından ilk günden itibaren kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile bölgelere yardıma koştu. Haluk Levent, Afet bölgelerine verdiği desteklerle kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Bağışlar toplayarak depremzedelere ulaşan Levent, MHP lideri Devlet Bahçeli ve birçok isim tarafından eleştirilmişti.

Sanatçı, tepkilerin ardından derneğinden yapılan yardımların incelenmesi için çağrı yaptı.

Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ahbap Derneği ile şeffaf çalıştıklarını denetlenmeye hazır olduklarını söyleyerek "Spekülasyonlar sebebiyle, Ahbap'ın şeffaflığı için bağış yapan herkesin merakını gidermek adına (her ne kadar aylar önce denetlenmiş olsak da ) en yakın zamanda tekrar denetlenmek isteğimizi İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğü'ne az önce ilettik. Sayı 34-235-051/24" ifadelerini kullandı.

Öncesinde de Haluk Levent derneğin hesaplarının bağımsız denetime açık olduğunu belirtmiş ve satın almaların denetlenmesi için biri uluslararası biri yerli olmak üzere iki bağımsız denetçi firmayla sözleşme imzaladıklarını kamuoyuna duyurmuştu.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada "Devleti bir kenara itip ahbap çavuş ilişkisi içinde yardım toplanması bizim nazarımızda yanlıştır. Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı, yetiştiremediği ne vardır ki Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır. Bu sahtekarlar Türk televizyonunda yer almamalıdır" demişti.