Hakim ve Savcıları İlgilendiren Karar, Resmi Gazete’de Yayınlandı

Çeşitli derecelerde bulunan ve görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, Cumhuriyet Başsavcısı ile savcıları ve idari yargı hakimlerinin isim listelerinden meydana gelen Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları resmi gazetede ilan edilerek yürürlüğe girdi.

Hakim ve Savcıları İlgilendiren Karar, Resmi Gazete’de Yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu kararlarında, 1 dereceye yükselip 31 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak kaydı ile ilk kez 1 sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulan adli ve idari yargı hakim biriyle Cumhuriyet başsavcı ve savcılarının isimlerinden oluşturulan listeye yer verildi. Buna göre listede 38 hakim, 20 savcı ve 5 idari yargı hakiminin isimlerine yer verildi.

Sürelerini bitirdikleri halde bu listede isimlerini göremeyen adaylar, 30 gün içerisinde (1 ay) Hakimler savcıları kuruluna yazılı başvuruda bulunmak suretiyle durumlarının göz önüne alınmasını talep edebilecek.

Hakimler savcılar Kurulu'nun bir başka kararında ise 2022 Ağustos dönemi sonuna kadar sürelerini tamamlayıp, Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yükseltilmelerine karar verilen adli yargı hakim, Cumhuriyet başsavcı ile savcıları ve idari yargı hakimlerinin isimlerinin yer aldığı listelerde yayınlandı.