Fatih Erbakan Duyurdu: Kendi Cumhurbaşkanı Adayımızı Çıkaracağız

Yeniden Refah Partisi Genel başkanı Fatih Erbakan, kendi Cumhurbaşkanı adaylarını çıkaracaklarını söyledi.

Fatih Erbakan Duyurdu: Kendi Cumhurbaşkanı Adayımızı Çıkaracağız


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gaziantep'te Bir otelde organize edilen programda kürsüye çıktı. Açıklanan ekonomik büyüme rakamlarının gerçek ile alakasının olmadığını dile getiren Erbakan, var olan ekonomik tabloyu bu halkın hak etmediğini ve bu sebeple parti olarak göreve talip olduklarını söyledi.

Muhalefeti Eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan;


“Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinde iktidarı eleştirdiğiniz uygulamaları kendiniz yapıyorsunuz. İktidara ‘%8,60 faiz oranı ile dolar borç alıyorsun, böyle felaket mi olur?’ diyorsun. Oysaki kendisi %10,50 faiz ile dolar borç alıyor. Borcu alıyorsun ve bunun faizini de belediyenin vatandaşa vermiş olduğu hizmetlere zam şeklinde yansıtıyorsun.”


Dedi.

Partimiz 2 İttifakta Da Yer Almıyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakında da millet ittifakında da bulunmadığını dile getirerek, “Üçüncü bir koalisyon düşünür müsünüz?” Sorusuna ise şu şekilde cevap verdi;


“Bugün 6 benzemez dediğimiz masada birbiriyle benzemez partiler, daha dün bir tanesinin milletvekili HDP'ye bakanlık da verebiliriz, öbür partinin milletvekili ise ‘böyle bir şey asla olmaz, bir terör örgütünün gölgesinin düştüğü yerde bile olmayız’ şeklinde demeçler veriyor. Dolayısıyla bu benzemezler bir sinerji meydana getirmiyor ve tam tersini birlikteliklerinden fayda görmüyorlar. Her iki tarafta bütün ortaklarda zarar görmektedir. Oysa ki birbirlerine yakın partiler, mesela seçmenin sağ partiler şeklinde nitelendirdiği partiler bir araya gelirse bir sinerji meydana gelebilir şeklinde bir söylemde bulunmuştur. Bizim bu uyarılarımıza, düşüncelerimize çok fazla kulak vermediler ve şu anda bu altılı masayı yürütmeye çalışıyorlar. Biz de zaten hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı kendi başımıza kendi ismimizle seçime girmek üzere sürdürüyoruz. Elbette bu durumda kendi Cumhurbaşkanı adayımıza da kendimiz çıkaracağız.”


Dedi.