Erdoğan, Muhtarlara Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı

19 Ekim muhtarlar günü vesilesiyle muhtarlar evi açılışı ile 100 muhtar hizmet binası temel atma törenine katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yapmış olduğu konuşmada, ‘kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlerine ilişkin yasal düzenleme' hazırlıklarımızda son aşamaya geldik’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Muhtarlara Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konuşmalarından Satır Başları;

Tüm muhtarların 19 Ekim muhtarlar gününü tebrik ediyorum. Yine sizlerin aracılığı ile 81 ilimizde bulunan bütün muhtarlarımıza, millete aşkla sevdayla hizmet ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Kısa bir zaman önce ne yazık kibar altında meydana gelen kömür madeninde felakete ebediyete uğradığımız madencilerimizi Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.


Meydanı 20 Bin Muhtar Doldurdu

Türkiye’nin 81 ilinden toplamda 20 bine yakın muhtar, başkente bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.


Muhtarlar evinin açılış heyecanını yaşadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel binayı bugünden itibaren bütün muhtarların hizmetine sunduklarını söyledi. Diğer taraftan yüz muhtar hizmet binasının toplu temel atma törenini de gerçekleştireceğini söyleyen Erdoğan, muhtarlar evinin Türkiye'deki bütün muhtarlara hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Erdoğan: ’Bana Muhtar Bile Olamaz’ Dediler

Cumhurbaşkanlığı vazifesini devraldıktan sonra Türkiye'ye kazandırdıklarından birinin, muhtar buluşmaları olduğunu söyledi. Toplamda 52 ayrı buluşma gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin her yerinde bulunan muhtarları cumhurbaşkanlığı külliyesinde milletin evinde misafir ettiklerini söyledi. Bu buluşmalar, bir demokrasi bayramına dönüştü şeklinde ifadeler kullandı.


Erdoğan daha sonrasında yapmış olduğu açıklamada;

“Bana ‘muhtar bile olamaz’ dediler. Bu başlığı atanlar rezil oldu. Sizler de bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı yaptınız.”

İfadelerini kullandı.