Erdoğan Duyurdu: Nakit Ödeyene Restoranlarda Yüzde 7 İndirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yemek parasının nakten personele ödenmesi kararı restaurantlarda müşteri kaybetme endişesini gündeme getirdi. Bazı lokanta ve restoranlar, kart yerine nakit ödemeyi tercih edecek müşterileri açısından %7 tutarında indirim hazırlıklarına başladı.

Erdoğan Duyurdu: Nakit Ödeyene Restoranlarda Yüzde 7 İndirim

Müşterilere Yüzde 7 İndirim Hazırlığı 

Bazı lokanta ve restoranlar, kart yerine artık nakit ödemeyi tercih edecek müşterileri için %7 tutarında indirim yapmak amacıyla hazırlıklara başladı. Bu konunun bir başka muhatabı yemek kartı şirketleri ise temkinli bir şekilde davranıyor. Şirketler, şu an için konuyla alakalı bir mevzuat çıkmadan herhangi bir değerlendirme yapmaktan kaçınıyor. 


Müşteriler İçin Restoranlar, Bazı Fedakarlıklar Yapmalı 

Kararı değerlendiren tüm restoranlar ve turizmciler Derneği (TÜRES) başkanı Ramazan Bingöl, yapmış olduğu açıklamada yemek kartı komisyonlarına ilişkin sektör olarak uzun zamandır mücadele ettiklerini hatırlatırken, diğer taraftan bu haliyle yemek kartı zorunluluğunun kalkacak olmasını ise memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Bundan sonraki süreç içerisinde lokanta ve restoranların eskiden yemek kartı kullanan ve artık yemek ücretini nakit bir şekilde alacak müşteriler için bir takım aksiyonlar alması gerektiğini vurguladı.