Ehliyeti Aldınız Aldınız! Yoksa 2023'te Ödeyeceğiniz Rakam Çok Büyük Olacak

Akaryakıt ile araç fiyatlarına peş peşe gelen zamlardan sonra ehliyet ücretlerini de okkalı bir zam gelecek. 2023 senesi içerisinde ehliyet fiyatlarının 6.000 TL ile daha da üzeri rakamlara çıkması konuşulurken, sektör temsilcilerinden vatandaşlara ' ehliyeti aldınız aldınız yoksa büyük rakamlar ödeyeceksiniz' uyarıları geliyor.

Ehliyeti Aldınız Aldınız! Yoksa 2023'te Ödeyeceğiniz Rakam Çok Büyük Olacak


2022 senesi içerisinde 3.000 liradan başlangıç yapan ehliyet fiyatlarına am gelecek. İstanbul'da faaliyet göstermekte olan sürücü kurslarından birinin kurucusu olan Kadir Çelik, yapmış olduğu açıklamada 2023 senesi içerisinde ehliyet fiyatlarının 6000 TL ve daha da üzeri rakamlara çıkacağını söylüyor.

Ehliyet Fiyatları Nasıl Belirleniyor?
Ehliyet fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulunan Kadir Çelik, ülkemizde ehliyet fiyatlarının her sene aralık ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı ile valiliklerde kurulan bir komisyon tarafından maliyet esaslı hesaplara göre belirlendiğini söylüyor.com misyonların her il için bir taban fiyat belirlediğini söyleyen Çelik;

“Pandemi ile sonrası yaşanan ekonomik krizler nedeniyle dünya genelinde enflasyon oranlarında gözle görülür artışlar yaşamaya devam ediliyor. Bu nedenler ile ehliyet fiyatları belirlenirken güncellenebilir bir taban fiyat çalışması daha da uygun olacaktır.”

Dedi.


Ehliyet Alacaklar Acele Etsin

Kadir Çelik daha sonra yapmış olduğu açıklamada 2023 ehliyet fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 2023 senesi içerisinde B sınıfı ehliyet fiyatının ülke genelinde 6.000 TL ve daha da üzeri seviyelere çıkabileceğini söyledi. Ehliyet alacak vatandaşların elini çabuk tutmasını tavsiye ettiklerini ve 2022 senesi içerisinde yılbaşına varmadan ehliyetlerini bir an önce almaları gerektiğini söyledi.