Doğalgaz Ne Kadar Yetecek? Bakan Dönmez Yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ülkemizin doğalgaz hususunda bir problem yaşamayacağını dile getirdi. Depoların dolmak üzere olduğunu dile getiren enerji bakanı Dönmez, “Tuz Gölü dolu. Silivri'de  sonuna kadar dolmuş olacak inşallah, onu da gün gün takip ediyoruz” Dedi.

Doğalgaz Ne Kadar Yetecek? Bakan Dönmez Yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım sağladığı Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü 22. Devlet Başkanları Zirvesi kapsamındaki görüşmelerin olumlu bir şekilde geçtiğini aktararak,

“Şu anda işbirliği örgütü, batı blokunun dışında Asya odaklı, Avrasya odaklı bir örgüt. Dünya ekonomisinin yine %25 ile %30'u da o örgüte bağlı ülkelerin gelirlerinden meydana geliyor, Azımsanmayacak bir durum değil. O açıdan Bizim de doğu batı ayrımı yapmaksızın her tarafta ilişkilerimizi dengeli bir biçimde götürüyor olmamız lazım.”

Dedi.


Akkuyu'da Mutabakata Varıldı

Akkuyu NGS’ de sürecin olumlu bir şekilde yürüdüğünü dile getiren enerji bakanı Dönmez;


“Akkuyu’da bir mutabakat sağlandı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlığımız, tarafları bir araya getirmek ve sıkıntıları aşmakamacıyla yoğun bir çaba sarf etti. Kısa süre içerisinde faaliyetler kaldığı yerden hızlı bir şekilde devam edecek. Akkuyu'da bizim için proje takvimi olmazsa olmazımızdır. 2023 senesi içerisinde ilk ünitesini işletmeye almamız gerekecek. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerekse de Sayın Putin, sürecin çözülmesi hususunda büyük çaba sarf etti.”

Dedi.


Sakarya Gaz Sahasındaki Çalışmalar
Enerji Bakanı Dönmez, Karadeniz'de Sakarya gaz sahasındaki faaliyetlerin problemsiz bir şekilde devam ettiğini söyledi. Projenin kara ve deniz bölümlerinde hummalı bir çalışma olduğunu dile getiren Dönmez, yakın zaman içerisinde incelemelerde bulunmak amacıyla Filyos’a gideceklerini söyledi.