ÇKS Kayıt Başvuruları 31 Aralık'ta Bitiyor

Çiftçi sayısı, niteliği ve yaptıkları işin sıralandığı liste, tarım politikaları ile destekler açısından son derece önemlidir. Hükümet, çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) dayanmak suretiyle gerçekleştirilecek çalışmaları belirliyor ve böylece destekleri Çiftçilere dağıtıyor. Bu sebeple çiftçilere kayıt olmaları açısından çağrıda bulunuluyor.

ÇKS Kayıt Başvuruları 31 Aralık'ta Bitiyor

Kayıt Başvuruları 31 Aralık'ta Bitiyor

Tarımda Orman Bakanlığı, 2001'de yürürlüğe giren çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) başvuruların 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacağını açıkladı.

Tarımsal Destek Ödemeleri Bu Kayıtlara Göre Yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvuru işlemlerinin 2001 senesinde devreye alınarak üreticilerin kendi tasarruflarında yer alan arazileri ile bu araziler üzerinde yapmış oldukları bitkisel üretim çalışmalarının kayıt altında tutuldu ve bu kayıtlara göre tarımsal destek ödemelerinin yapıldığı idari bir kayıt sistemi olduğu hatırlatıldı.


ÇKS iş ve işlemlerinin (Çiftçi Kayıt Sistemi yönetmeliği) hükümleri gereğince yürütüldüğü belirtilen açıklamada, yönetmelikte 23 Eylül 2022 tarihinde değişiklik yapıldığı da açıklandı.


Çiftçilere Büyük Kolaylık Sağlanıyor 

E-devlet uygulaması üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi kayıt yenileme müracaat işlemlerinin alınmaya başlandığı ve bu uygulama ile çiftçilere büyük avantaj sağlandığı belirtildi.

Ürün Beyanı Değişikliği 2023 Şubat Ayı İçinde Yapılacak 

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan habere göre 31 Aralık 2020'ye kadar ÇKS müracaat işlemlerini gerçekleştirecek çiftçilerin, başvurularındaki ürün beyanı değişiklik işlemlerinin 2023 Şubat ayı içerisinde e-devlet uygulaması üzerinden ya da il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden yapabilecekleri bildirildi.