Cihan Kolivar'a Tahliye

    Cumhurbaşkanına hakaret suçu nedeniyle tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’dan tahliye haberi geldi. 

Cihan Kolivar'a Tahliye

 “Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” diye açıklamarda bulunan Ekmek Üreciticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın eski sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. 


    Adalet Geç de Olsa Tecelli Ediyor!
    Kolivar’ın bu süreçte avukatlığını yapan Bilge Çiftçi, tutuklama kararına itirazımızı yaptık, adalet geç de olsa tecelli ediyor, diye açıklamalarda bulundu. 


    Ne Olmuştu?
    Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Habertürk kanalında katıldığı bir TV programında, ekmeğin aptal toplumların temel gıda maddesi olduğunu, bizim ülkede kişi başına üretilen toplam ekmek miktarının 210 kilo olduğunu, Japonya, Norveç gibi ülkelerde bu oranın 40 ve 50 kilo arasında değiştiğini, bizim toplumun ekmek ile doyduğunu bu nedenle de 20 senedir aynı yöneticilerin başımızda bulunduğu, sözlerine eklemişti. Sosyal medya üzerinde büyük infial yaratan açıklamalar ile birlikte Kolivar’ın türk toplumunu küçümsemesi nedeniyle bazı kesimlerce eleştiri almıştı.