Bu İşten Günlük 3 Bin Lira Kazanan Var

Kastamonu´da ormanlık alanlarda toplanan kuzugöbeği mantarının kilosu neredeyse 300 liraya satılır. Bölgedeki vatandaşın geçim kaynağı olan kuzugöbeğinden günde 3 bin TL kazananlar var.

Bu İşten Günlük 3 Bin Lira Kazanan Var

Kastamonu´ya bağlı Hanönü ilçesinde, ormanlık alanda yetişen kuzugöbeği mantarı, bölgede yaşayan vatandaşların yüzünü güldürüyor. Doğal olarak yetişen ve kilosu yaklaşık olarak 300 TL ye satılan mantar, baharın da gelmesiyle toplanmaya başlandı.

Mantarı toplayanlardan biri olan Erhan Türkmen, "Meralarda ve özellikle ormanlık alanda çıkan kuzu göbeği mantarını toplayıp satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz" dedi.

BULMAK İÇİN GÜNDE 15-20 KM YOL YÜRÜYORUM

Bölgede bulunan Bölükyazı köyünden Mustafa Çorbacı ise kuzugöbeği mantarının köylüler için önemli gelir kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Kuzugöbeği mantarının şimdi tam mevsimi, vatandaşlar topladıkları bu mantarlarla aile ekonomilerine büyük katkı sağlıyor. Sarıçam ormanlarında Nisan ayında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar kuzu göbeğini bol miktarda bulmak mümkün. Mantarın fiyatını duyanlar toplamaya çıkıyor. Köylü için gelir kaynağı oldu. Günlük bin 3 bin lira arasında kazandığım zamanlar oluyor. Kuzu göbeği çok nadir bulunan bir mantar. Bu mantarı bulmak için günde 15-20 kilometre yol yürüyorum" diye ekledi.