Bir 'Tosuncuk ' Vakası Daha: Firma 110 Bin Kişiyi Dolandırdı

“Cancri Jewellery” adlı bir mücevher firmasının, Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Firmanın şubelerine haciz işlemi başlatıldı.

Bir 'Tosuncuk ' Vakası Daha: Firma 110 Bin Kişiyi Dolandırdı

Yüksek kar getiren bir üretim varmış gibi göz boyayan  ve yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan dolandırıcılık sisteminin son adresi  mücevher firması Cancri Jewellery adlı şirket oldu. İddialara göre yüksek kâr vaadine inanan binlerce kişinin parasını buhar eden şirket hakkında, yapılan şikâyetler üzerine haciz işlemi başlatıldı. 

2021 Yılında Türkiye'ye Geldi
Ukrayna merkezli olan ve Dmytro Pavlenko adlı kişinin sahibi olduğu belirtilen şirket, yüksek kar vaadi ile kısa süre içinde 110 bin üyeye ulaştı.

5 Şehirde Açıldı
Söz konusu şirketin  geçen sene Türkiye'ye geldiği  ve Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere toplamda 5 şehirde firma açtığı söylendi. 1,5 ay öncesine kadar üyelerine ödemeleri düzenli şekilde yapan firma, 1,5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şubeleri ise art arda kapanmaya başladı.

Daha sonra vatandaşlar hemen mahkemenin yolunu tuttu. Mahkemenin verdiği haciz kararları uygulanmaya başlandı.

2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı yapan ve bu toplantılarla üye toplamaya devam eden, 110 bin üyeye ulaşıp vatandaşların güvenlerini kazanan firma , 1,5 ay önce battı.

Heray şubeler açarak güven kazanmaya devam eden şirket, Ramazan Bayramı'ndan önce ödemeleri durdurup  bayram sonrasında art arda şubelerini kapatmaya başladı.