BİR İLÇE YIKILARAK YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Gaziantep Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, ilçenin yeniden inşa edileceğini belirtti.

BİR İLÇE YIKILARAK YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Nurdağı'na görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesiyle ilgili açıklama yaptı. İlçenin yeniden inşa edileceğini belirten Bilgin, "Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık bakanımızla. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü." ifadelerini kullandı.

Depremin 8. gününde Nurdağı'nda enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları sürdürülürken Vali Osman Bilgin, ilçenin yüzde yüzünün yıkılacağı belirtildi.

İlçede son olarak depremden 160 saat sonra Nilüfer Apartmanından 18 yaşındaki Saadet Coşkun sağ olarak kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Vali Bilgin, "Bütün ekiplerimiz elbirliğiyle çalışıyor. Ekiplerimizin tamamının çok büyük katkısı var. Nurdağı'nda son 8 apartmanda enkaz altından arama kurtarma çalışması var. Türkiye'nin bu birliği, bütünlüğü olduğu sürece bizle bu afetleri Allah'ın izniyle en kısa sürede atlatacağız. Üzüntülüyüz çok canlarımızı yitirdik." dedi.

Depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesi komple yıkılarak yeniden inşa edilecek

Vali Osman Bilgin, Nurdağı ilçesinin tamamen yıkılarak yeniden inşa edileceğini de belirterek, "Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık bakanımızla. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak" diye konuştu