Bayram Tatili Ve Bayram Öncesi Hava Tahmini:Bu İllere Yoğun Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yaparak bayram boyunca birçok ili şiddetli yağışın beklediğini duyurdu.

Bayram Tatili Ve Bayram Öncesi Hava Tahmini:Bu İllere Yoğun Yağış Geliyor

Ramazan Bayramına 1 hafta kaldı. Önümüzdeki hafta 2 Mayıs pazartesi günü bayramın ilk günü olarak kutlanacak. Bayram tatiline girmeden önce vatandaşlar planlar yapmaya başladı. Tatil hafta sonu  ile birleştikten sonra en az 5 gün tatil yapacak olan vatandaşlar bu günleri değerlendirmek  istiyor.
Bayram tatili için yola çıkmak isteyen, memleketine dönmek isteyen vatandaşlar, havanın nasıl olacağını öğrenmeye başladı. Ancak konuyla ilgili Meteoroloji'den üzücü bir haber geldi. Yayınlanan hava durumu raporlarını incelerken, bu haftadan itibaren yurdun birçok yerinde yağışlı havanın görüleceğini ve bayram öncesi gece birçok şehirde yağışlı havanın etkili olacağını belirtiyor. Bu yazıda, ülke çapındaki hava koşullarını ele aldık.
YAĞMUR BEKLENEN İLLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 24 Nisan'daki hava durumuyla ilgili yapılan açıklamada,  "Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz'in iç kesimleri, Kars, Ardahan, Çankırı, Sivas, Kayseri, Nevşehir'in doğu, Yozgat'ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor."ifadelerine yer verildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü  açıklamasında önümüzdeki 5 gün için   hava durumu tahminini şu şekildedir:
 

24 NİSAN İÇİN  HAVA TAHMİNİ
Bugünkü hava durumuna baktığımızda Karadeniz'in iç keismlerinde yağışlı hava beklendiği , yağışların KAradeniz'in doğu keismleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde sağanak şekilde olacağı görüldü. 


 
25 NİSAN  İÇİN HAVA TAHMİNİ

25 Nisan pazartesi hava durumunda ülke genelinde güneşli bir hava beklendiği görüldü. Sadece Doğu Anadolu'nun Güneydoğu kısımlarında sağanak bekleniyor. 


26 NİSAN  İÇİN HAVA TAHMİNİ
26 Nisan salı günü hava durumunda bir değişiklik beklenmiyor. Salı günü hava durumu tahmin raporuna baktığımızda yeniden yağışlı havaların ülkede etkili olacağı görüldü. Buna göre Trakya'da , Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu Bölgesinde yağmur beklendiği görüldü.

 
 27 NİSAN İÇİN  HAVA TAHMİNİ

27 Nisan çarşamba günü yağışların  şiddetlenmesi bekleniyor. Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da şiddetli yağışlı bir hava bekleniyor. 


 
28 NİSAN İÇİN  HAVA TAHMİNİ

28 Nisan perşembe günü  yine aynı bölgelerde yağışlı havanın etkili olması , yağışın gök gürültülü ve şiddetli olacağı bildirildi.

BAYRAM'DA YAĞMUR BEKLENİYOR

Bayramda hava durumu: Ramazan Bayramı Arife gününde Ankara'da ve çevresindeki illerde, Adana'da, Bolu'da, Trabzon ve Samsun ile çevresindeki illerde, Diyarbakır'da, Gaziantep'te ve çevresindeki illerde, Bursa'da, Erzurum ile çevresindeki illerde yağmur bekleniyor. 

İstanbul'da ise Ramazan Bayramı'nda parçalı bulutlu bir hava beklendiği belirtildi. 30 Nisan günü yağmurun etkili olacağı şehirde Arife günü yağmurun durması ve parçalı bulutlu havanın etkili olması bekleniyor.