Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, Yönetmelik Değişikliği İçin Olağanüstü Toplanacak

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, vergi ve gazetelere ilişkin hükümleri içeren resmi ilan ve reklam yönetmeliği de değişiklikler öngören yeni yönetmeliği 13 Ocak'ta ele alacak. Tasarı, iktidarın ilanları eliyle internet medyasını da aynı şekilde kontrol altına almak istediği yorumlarına sebep olmuştu. Basın İlan Kurumu’ndan yapılan son dakika açıklamasına göre genel kurul, süreli yayın prosedürüne dahil edilen internet haber sitelerinin 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren resmi ilan ve reklam yayınlama

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, Yönetmelik Değişikliği İçin Olağanüstü Toplanacak

Yaklaşık olarak 1600 gazete ile bağlı İnternet sitesi temsilcilerine kulak veren Basın İlan Kurumu, 25'i İstanbul'da olmak üzere yalnızca dijitalde yayın yapan 200'e yakın internet haber sitesi ile toplantı yaptı.

İnternet ve Gazete Haber sitelerinin yanı sıra aynı zamanda dağıtılan anket formu ile toplumun bütün kesimlerinin fikirlerini almaya gayret eden Basın İlan Kurumu, Posta, Takvim, Yeni Şafak, Türkiye, Milliyet, Sözcü, Sabah, Hürriyet gazetelerinin dijital yayın platformlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda internet haber sitesini ziyaret etti. 


Dijital ölçümleme yapan firmalar, reklam ajansları ile medya planlama ve yazılım şirketleri gibi sektörün önemli aktörlerinin tecrübeleri yönetmeliğe aktarıldı. Buna göre yönetmelik taslağı genel kurulu üyelerine sorulmadan önce Hacı Bayram Veli, Üsküdar, Bilgi, Maltepe, Anadolu, Erciyes, Akdeniz, Ege,  Marmara, İstanbul gibi 20’ye yakın akademisyenin fikirlerine de danıldı. Olağanüstü bir şekilde toplanacak genel kurulda diğer taraftan Basın İlan Kurumu Yönetmeliği, Basın İlan Kurumu İlan Portalı yönetmeliği ile resmi ilan ve reklamların elektronik ortamda aranıp dağıtılmasına ilişkin yönetmeliğin bazı maddelerinin tabirini kapsayan yönetim kurulu teklifi ele alınacak.

Basın İlan Kurumu genel kurulu, internet haber sitelerini kapsayacak biçimde genişletilen resmi ilan fiyat tarifesini de aynı şekilde karara bağlayacak.