Bakan Müjdeyi Verdi! 3 bin 297 Kişiye İstihdam Edilecek

Meclis Plan Bütçe komisyonunda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdam edeceklerini duyurdu.

Bakan Müjdeyi Verdi! 3 bin 297 Kişiye İstihdam Edilecek

Meclis Plan Bütçe komisyonunda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan istihdam müjdesi geldi. Bakanı Murat Kurum, çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdam edeceklerini duyurdu. 

Sosyal konutlar 2 yıl içinde bitecek

Komisyonda istihdam konusu dışında sosyal konut projelerinde gelinen son nokta ile ilgili olarak ta konuşan Bakan Kurum "Ailelerimizin 2023'e yeni yuvalarında girmelerinin mutluluğunu yaşayacağız. Tüm kura çekimlerimizi 5 ay içerisinde, 2023 Mart ayına kadar tüm illerimizde tamamlayacağız. En geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.

3 bin 297 Kişiye istihdam edilecek

Sosyal Konut projelerinin yanında istihdam konusunda da çalışmalara hız verdiklerini aktaran Bakan Kurum, "Çeşitli branşlarda toplam 3 bin 297 personel istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, alım işlemlerimizi başlatıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Şehirler Togg için hazırlanıyor

Geçtiğimiz 29 Ekim tarihinde banttan inen ve önümüzde ki aylarda seri üretimine başlanacak olan milli arabamız TOGG ile ilgili olarakta konuşan Bakan Kurum "Sıfır emisyon üreten, çevreyi kirletmeyen yerli ve milli otomobilimiz Togg'un ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı, şarj istasyonları, otopark sistemleri ve simülasyon ortamlarını inşa ediyor, şehirlerimizi togg'a hazırlıyoruz."