BAKAN KOCA PAYLAŞIMINI KALDIRIP, ÖZÜR DİLEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı 1 Dakika 53 saniyelik videoyu gelen tepkiler üzerine kaldırıp, özür diledi.

BAKAN KOCA PAYLAŞIMINI KALDIRIP, ÖZÜR DİLEDİ

Bakan Koca´nın Twitter hesabından hükümetin deprem bölgesindeki çalışmalarını anlattığı reklam filmi eleştirilerin odağı oldu. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Videoyu hesabından kaldırıp özür dileyen Bakan Koca, "İki gün önce sosyal medyamızda yayımlanan bir videodaki iletişim sorununu fark edecek dikkati gösteremedim. Videoyu yayından kaldırdım. Tüm dikkatimiz afet bölgesindeki görevlerimizde. Hoş görün." dedi.

Sosyal medyada hayli tepki toplayan video, bu felaket sırasında bu şekilde bir reklam filminin yayınlanmasının yanlış olduğu eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Bakan Koca'ya reklam filmi için ne kadar ödeme yapıldığını sordu. Atay, "Bakan bey, profesyonel bir ajansa hazırlattığınız ve tamamen şahsınızın propagandası olan bu video için ne kadar ödeme yaptınız? Bu meblağı bakanlık bütçesinden mi karşıladınız? Kamu kaynaklarıyla başka ne gibi harcamalar yapıyorsunuz?" dedi.

Gelen tepkiler üzerine Bakan Koca açıklama yaptı. Videoyu kaldıran Bakan Koca, görüntülerin ortak duygumuzun dilinden uzak olduğunu belirterek özür diledi.

Bakan Koca şu ifadeleri kullandı: "1 dakika 53 saniye için özür dilerim. İki gün önce sosyal medyamızda yayımlanan bir videodaki iletişim sorununu fark edecek dikkati gösteremedim. Görüntüler ortak duygumuzun dilinden uzaktı. Videoyu yayından kaldırdım. Tüm dikkatimiz afet bölgesindeki görevlerimizde. Hoş görün."