Bakan Bozdağ’dan Gezi Parkı Kararına Tepkiler Hakkında Açıklama

Adalet Bakanı Bozdağ, Gezi Parkı kararıyla ilgili, "Ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin Türkiye'nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur’’ açıklaması yaptı.

Bakan Bozdağ’dan Gezi Parkı Kararına Tepkiler Hakkında Açıklama

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı Davasında verilen kararla alakalı gelen tepkiler üzerine "Dün açıklanan mahkeme kararının ardından saygısızca tepkilere şahit oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı, mahkemeyi ve hakimlerimizi tehdit eden, hakaret eden, dil uzatan ifadelere tanık olduk" dedi.

‘’Herkesi Saygılı Olmaya Davet Ediyorum’’

Karar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve kararı veren hakimleri eleştirenlere karşı Bakan Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yargıya ve hakimlere dil uzatanları tehdit eden herkesi kınıyorum. Türkiye'de kararlar beklendiği gibi çıkmayınca hakimler emir ve talimatla hareket ediyor diye hakimleri suçlamak hukuk devleti ile bağdaşmaz. Herkesi hukuk devletinin asgari gereklerine saygılı olmaya davet ediyorum" sözlerini kullandı.

‘’Türk Yargısı Bağımsızdır’’

ABD ve diğer devletlerin Türkiye’nin kararlarına müdahale etme hakkı bulunmadığını belirten Bozdağ, "Kimsenin Türkiye'nin içişlerine karışma hakkı yoktur. Türk yargısı bağımsızdır. Ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin Türkiye'nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işine baksınlar. ABD kendi hukuk sistemine baksın, Almanya kendi hukuk sistemine baksın" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /