Asker Ailesine Destek Ödemesi 1100 TL: İşte Başvuru Detayları

Nakit, gıda ve sosyal destek başlıkları altında yapılan bir çok destek ödemelerinden biri de zorunlu askerlik hizmetini yürüten, er ve erbaş olarak askerlik yapanların gelir durumu iyi olmayan aile fertlerine yapılan ödemelerdir.

Asker Ailesine Destek Ödemesi 1100 TL: İşte Başvuru Detayları

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destek ödemeleri farklı başlıklar altında devam ediyor.Nakit, gıda ve sosyal destek başlıkları altında yapılan bir çok destek ödemelerinden biri de zorunlu askerlik hizmetini yürüten, er ve erbaş olarak askerlik yapanların gelir durumu iyi olmayan aile fertlerine yapılan yardımdır..Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı resmi sayfası sosyal yardımlar kısmından yapılan açıklamada askere giden gencin, bakmakla yükümlü olduğu ailesine 12 aya kadar 1100 TL'lik destek ödemesi yapılacağına yer verildi. 

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programında , destek ödemesi almak için aranan şart, "Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerimizin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür." şeklinde açıklandı


Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı kapsamında destek verilenler ise, "Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklar için yapılan nakdi yardımlardır. " şeklinde açıklandı.


Ailenin Geçiminde Sorumlu Genç Askere Gittiyse

Devlet, aileye bakmakla sorumlu olan kişinin askere gitmesi durumunda aileye 2 ayda  bir 1100 lira destek ödemesi yapıyor. Ödemeler aylık hesaplanır ve her ay 550 TL olmak üzere iki ayda bir 1100 TL'lik ödeme yapılır. Buna ek olarak çocuklara ise 200 TL ödeme yapılmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklara yapılan yardımla birlikte aile 2 ayda bir en az 1300 TL'lik ödeme almaktadır.

Ödemeler PTT tarafından  yapılmaktadır. Başvuru için size en yakın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.Başvurular T.C  kimlik ile yapılacaktır Asker evli ise eşi, bekar ise anne veya babası destekten yararlanmak  için başvuru yapabilirler.

Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ