Aman Dikkat!! Karayollarında Sıkı Denetim

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı süresi boyunca karayollarında sıkı güvenlik tedbirleri alınacağını duyurdu.

Aman Dikkat!! Karayollarında Sıkı Denetim

Yaklaşan bayram tatili öncesi karayollarında hareketlilik artmaya başladı. Hal böyle olunca İçişleri Bakanlığı da tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı. Bayram tatili boyunca emniyet ve jandarmadan toplam 110 bin trafik ekibi/ timi, 208 bin 900 personel görev yapacak.

Bakanlık tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen "2022 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu genelgeye göre Ramazan Bayramında alınacak tedbirler bayram tatili öncesi 29 Nisan'a başlayarak 9 Mayıs'a kadar sürecek.

Alınacak tedbirler dahilinde polis ve jandarma trafik ekipleri müşterek denetimler gerçekleştirecek. Jandarma trafik sorumluluk bölgelerinde, araç trafiğinin ve kazaların yoğunlaştığı güzergahlarda da karma ekiplerin denetimleri artırılarak, kural ihlallerinin en aza indirilmesi ve bu sayede ölümlü kazaların önlenmesi sağlanacak.

Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcıları da denetimlere katılacak

Bayram süresi boyunca trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakan Yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, tüm vali ve kaymakamlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Jandarma Genel Komutanlığı Komutan Yardımcıları ve Daire Başkanları, il/ilçe emniyet/jandarma müdür ve komutanları sahada olacak.

Havadan Denetim de Arttırılacak

Ramazan Bayramı süresince hız nedeniyle oluşabilecek kazar için denetimlere ağırlık verilecek. Kazaların yoğunlaştığı yol kesimlerinde Mobil Radar Araçları ve Elektronik Sistemlerle hız denetimleri artırılacak.

Öncelik verilen diğer bir konu ise; yerleşim yerlerinde ve kavşaklarda kurulu bulunan KGYS'lere ait kameralar kullanılarak cep telefonu, emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlalleri tespiti.

"Bayramınız kemerli olsun"

İçişleri Bakanlığı ayrıca trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve araç içi emniyet kemeri önemini vurgulamak için "Bayramınız Kemerli Olsun" Trafikte Her Yıl Daha İyiye", "Kemerim Hep Aklımda", "Yayalar Kırmızı Çizgimiz", "Yol Ver Hayata" ve "Bir Hareketine Bakar Hayat" mottoların yazılı olduğu billboardlar asacak, sosyal medya ve basın yayın organlarından yararlanacak.