Acun Ilıcalı İngiliz Basınına Konuştu: Türk Ekonomisi İçin “Tam Bir Felaket” dedi

Televizyoncu Acun Ilıcalı İngiltere´de düzenleyeceği yardım gecesi öncesi İngiliz Basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı İngiliz Basınına Konuştu: Türk Ekonomisi İçin “Tam Bir Felaket” dedi

Ilıcalı, Türkiye´de deprem felaketi ile ilgili yaptığı konuşmasında Türk ekonomisi için “tam bir felaket” ifadesini kullandı.

6 Şubat´ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki deprem 11 ili etkilemiş, 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Depremzedeler için İngiltere'de yardım gecesi düzenleyecek olan Acun Ilıcalı, hem depremin etkileri hem de ekonominin mevcut durumuyla ilgili İngiliz basınına dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ilıcalı, "Çok fazla insan kaybettik, bir o kadar insan zarar gördü. Evlerini kaybettiler, işlerini kaybettiler, her şeylerini kaybettiler ve ekonomi tam bir felaket" dedi.

Ilıcalı, "Her dakikayı televizyon başında yaşadık. Tam bir felaketti, hepimiz ağlıyorduk, herkes ağlıyordu. Sadece daha fazla hayatın kurtarılmasını umuyor ve bekliyordu. Çok fazla insan kaybettik, bir o kadar insan zarar gördü. Evlerini kaybettiler, işlerini kaybettiler, her şeylerini kaybettiler ve ekonomi tam bir felaket. Bu insanlara destek olmak için yeni bir dönem başlattık. Bu yardım gecesi, insanlara gelecek için daha fazla umut vermemiz adına herkes için daha destekleyici bir gece olacak" şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinde yaşanan acıların kendisi için tanıdık olduğuna değinen Ilıcalı, "Annemle babamı bir trafik kazasında kaybettim. Bu yüzden anne-babasız kalmanın ne demek olduğunu küçük yaştan beri biliyorum. Onları kaybettiğimde 20 yaşındaydım. Bu durumlarda onların duygularını paylaşırım çünkü o deneyimi yaşadım" dedi.

Daily Mail'de yer alan haberde, Hull City'nin sahibi olan Acun Ilıcalı için "Türkiye'nin en çok izlenen programlarından bazılarının sahibi olarak hayatının büyük bir bölümünü televizyon kameraları karşısında geçiriyor" ifadeleri yer aldı.