Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlara Denetimli Serbestlik Müjdesi!

Sevindirici haberi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum verdi.

Açık Cezaevi İznindeki Mahkumlara Denetimli Serbestlik Müjdesi!

Denetimli Serbestlik Söz Konusu

100 bine yakın insan pandemi sürecinde açık cezaevinden çıktı ve 31 Mayıs'ta bu iziler sona eriyor. Yeni bir çalışma var mı? Covid nedeniyle cezaevinden çıkarılanların geri dönmemeleri için kısmi af var mı?" sorusuna Uçum şöyle yanıt verdi:

"O af değil de şöyle: Adalet Bakanlığının yürütme tarafından , açık cezaeivnden izinli olanlarla ilgili bir hazırlığı vardı. İnfazının tamamlanmasına 1 yıl ya da 2 yıl kalanlarla ilgili bir denetimli serbestlik mekanizması getirilmesi için bir hazırlık yaptı Adalet Bakanlığı. Bu 6. paketin iç.inde olacaktı. Bu şu anda mecliste. AK Parti grubu çalışıyor."dedi
Konu Şu An Mecliste

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum katıldığı bir televizyon progframında  yaptığı son dakika açıklamasında konunun mecliste olduğunu , önümüzdeki günlerde 6. yargı paketine eklenmesi için görüşmelerin yapılacağını ve buna meclisin karar vereceğini söyledi. 

Kabul Olursa Ne Olacak

Söz konusu düzenleme kabul edilirse açık cezaevinden izinli çıkan ve cezasının bitmesine 1 ya da 2 yıl kalan mahkumlar, bu sürelerinde denetimli serbestlikten faydalanacak. 
Uçum yaptığı açıklamasında, 31 Mayıs'a kadar bu konunun çözüme kavuşturulmasının beklendiğini söyledi.