Denetimli Serbestlik Söz Konusu
100 bine yakın insan pandemi sürecinde açık cezaevinden çıktı ve 31 Mayıs'ta bu iziler sona eriyor. Yeni bir çalışma var mı? Covid nedeniyle cezaevinden çıkarılanların geri dönmemeleri için kısmi af var mı?" sorusuna Uçum şöyle yanıt verdi:
Konu Şu An Mecliste
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum katıldığı bir televizyon progframında yaptığı son dakika açıklamasında konunun mecliste olduğunu , önümüzdeki günlerde 6. yargı paketine eklenmesi için görüşmelerin yapılacağını ve buna meclisin karar vereceğini söyledi.
Kabul Olursa Ne Olacak
Söz konusu düzenleme kabul edilirse açık cezaevinden izinli çıkan ve cezasının bitmesine 1 ya da 2 yıl kalan mahkumlar, bu sürelerinde denetimli serbestlikten faydalanacak.
Uçum yaptığı açıklamasında, 31 Mayıs'a kadar bu konunun çözüme kavuşturulmasının beklendiğini söyledi.