24 Bin Aileye Kömür Yardımı

Batman Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından 24 bin yoksul aileye kömür yardımı yapıldı.

24 Bin Aileye Kömür Yardımı

Batman Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, dar gelirli ailelere kömür yardımı kapsamında kömür yardımı dağıtmaya devam edecek. Batman'da 24 bin haneye 500 kg kömür dağıtılacak. Batman Garı'na binlerce ton kömür taşınacak ve Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuran kayıtlı vatandaşlar, kömür dağıtımı yapılacak kişiye kimliklerini bildirerek akaryakıt yardımı alacak.

Batman'da 12 bin ton kömür dağıtılacak
Batman'a bu yıl 12 bin ton kömür dağıtılacak. Hane başına 500 kg dağıtılan kömür, mali kontrolden geçirildikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. Kiralık araçlarla yoksul vatandaşların evlerine kömür yardımı ulaştırılıyor.

 
Dağıtımların daha sağlıklı olması ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşabilmesi için bu yıl 12 Mayıs 2020 tarihinde 'Yardım Kömür' dağıtımı kapsamında yüklü miktarda kömür dağıtıldı. Batman Merkez ve bağlı köylerde ev müfettişleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin kömürü evlerine ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Bu yılki dağıtım kapsamında her haneye 500 kg kömür bağışlanacak. Kömür yardım malzemeleri kiralık araçlarla taşınarak ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılacak. SYDV çalışanları, kömür yardımının tam zamanında ve ihtiyaç duyulduğunda ulaşmasını sağlamak için sivil can kayıplarının önlenmesi için büyük bir titizlikle çalışıyor. Bu sayede kışın yakacak kömürü kış gelmeden ihtiyaç sahibi herkese ulaştırılacak. Ayrıca bu yapılan yardımların yıl içinde'de sürebileceği aktarıldı