Ucuza Arazi Satışı Belli Oldu 32 İlde Satış Tarihi Açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından vatandaşa duyurulan kendi evini yapması için arsa satışının başlayacağı açıklaması sonrası ilk açıklama geldi. İşte ucuza arsa satışa sunulan 32 il.

Ucuza Arazi Satışı Belli Oldu 32 İlde Satış Tarihi Açıklandı

Son dönemlerde artan kira ve ev fiyatlarıyla baş etmekte zorlanan vatandaşlara çözüm olması adına ucuza arsa satışının yapılacağı duyurulmuştu. Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı tarafından il aşama açıklandı. Buna göre 32 ilde 385 arsa için satış tarihi açıklandı.

Satışlar Haziran’ın Ortasında

Büyükşehirlerdeki hazine arazileri vatandaşın kendi evini yapması için uygun fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Yüzde 20 indirim ve KDV muafiyeti ile cazip hale gelen arsalar, 14-15 Haziran tarihlerinde açık artırmaya sunulacak. İsteyen vatandaşlar arsaları yatırım amaçlı kullanacak isteyen de kendi konutunu inşa edebilecek. Bakanlığın, buradan elde edilen geliri Kentsel Dönüşüm ve Konut Projelerine aktararak konut sorununa da çözüm üretmesi planlanıyor.

24 Ay Vade İmkanı

Yapılacak satışlarda arazilerin yüzde 25 peşinatla satılması ön görülüyor. Bununla beraber kalan miktar 24 ay vade şeklinde yapılıp vatandaşa satılacak. Bununla beraber bu araziler tapu ve KDV masrafından muaf tutulacak.

Hangi İllerde Satış Yapılacak

Yatırım için ucuza sunulan hazine arsaları; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova şehirlerinde bulunuyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /