Isı Yalıtım Kredi Paketinin Detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Kabine toplantısı sonrası yaptığı ucuza kredi paketinin detayları belli oldu.

Isı Yalıtım Kredi Paketinin Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası yaptığı açıklamalarla ‘Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi’ verileceğini duyurmuştu. Konu ile ilgili detayları merak eden vatandaşlar için ucuza kredi paketinin detayı belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı işbirliğiyle yapılan projeyi Bakan Nureddin Nebati sosyal medya hesabından şu açıklamalarla duyurdu; "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mız Fatih Dönmez ile enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 'Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisi'ni hayata geçiriyoruz. Böylelikle hem enerji verimliliğimizi artıracak hem de sera gazı emisyonunu azaltarak sürdürülebilir çevre politikalarımızı da destekleyeceğiz. Milletimize hayırlı olsun."

Binalarda enerji tasarrufu için hükümet tarafından 50 bin TL’lik kredi verileceği dün açıklandı. 60 ay vade ile verilecek kredide detaylar şu şekilde;

- Konutlarda ısı yalıtımı kredisinin yüzde 60'ı yalıtım sözleşmesinin ibrazıyla, kalan yüzde 40'ı da proje tamamlanıp enerji kimlik belgesi alınmasıyla kullanılabilecek.

- Kredi, doğrudan yalıtım firmasının hesabına aktarılacak.

- Isı yalıtımı kredisi 60 ay vadeli olacak

- Kredi faizi yüzde 0,99 olarak uygulanacak.

- Konut başına azami 50 bin lira kredi kullanılabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /