Faizsiz Ev ve Araba Firmalarıyla İlgili Flaş Açıklama: Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, "Bunlar da Patlamasın" Dedikten Sonra Düzenleme Geldi

Habertürk Yazarı Sevilay Yılman, faizsiz ev ve araba alınan sistemlerle ilgili Habertürk Canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Faizsiz Ev ve Araba Firmalarıyla İlgili Flaş Açıklama: Cumhurbaşkanı Talimat Verdi, "Bunlar da Patlamasın" Dedikten Sonra Düzenleme Geldi

Çok büyük reklamlarla insanları faizsiz ev ve araba sahibi yapmayı vaadeden ve bazı vatandaşlara gerçekten ev temin eden firmalarla ilgili sıkıntıların ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Yılman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda rahatsızlık duymaya başladığını ve geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'a talimat vererek 'Bu da çiftlik bank gibi patlamasın' dediğini söyledi.

Habertürk Yazarı Yılman, "Bunun üzerine düzenleme geliyor, yeni yönetmelik güzel. BDDK'nın kontrolünde olacak, artık çok zor, suistimal artık mümkün değil, yeni yönetmelikle bu işlerin olacağına inanmıyorum. Bu işi yapacaklar için çok büyük sermayeler talep ediliyor. Birleşme yollarına gidiliyor. Geçmişteki mağduriyetler ne olacak? Sadece dosya parası içeride kalan yok, organizasyon parası gibi , giriş parası gibi birçok para adamlarda kalmış. Faiz haram diyorsun, faizsiz diyorsun eyvallah, halk tabiri vardır, 'Kimse babasının hayrına bir iş yapmaz' bu şirketlerin kârı ne. Onlarca adam çalışıyor, lüks araçlar, ofisler. Şirketlerin sahipleri çok zengin, çok lüks hayat sürüyorlar. Nasıl para kazanıyorlar? Bunun için yönetmelik tamam , buna itiraz yok. Devletin, saadet zinciri, coin, koin, bitcoin falan bunlara yönelik önlem alması lazım. " diye konuştu.