Emekliler Dikkat: Bankaların Promosyon Uyanıklığı

Emekli banka promosyonu hakkında flaş bir detay ortaya çıktı. Bazı bankalar, henüz yeni promosyon miktarı açıklanmadan 2017 yılında alınan karara göre ödeme yaptı ve az ödeme ile promosyonları yatırdı.

Emekliler Dikkat: Bankaların Promosyon Uyanıklığı

Emekli promosyonunda bankalar uyanıklık yapıyor.

13 milyondan fazla emekliye promosyon ödemeleri için beklenen karar geçtiğimiz gün geldi. Ziraat Bankası ile SGK arasında imzalanan protokol sonrası emeklilere 2020 - 2023 döneminde verilecek promosyon miktarı belli oldu. 

Buna göre emeklilere , maaşlarına göre ödenecek tutarlar şu şekilde oldu:

  • 1.500 liraya kadar emekli maaşı alanlara 800,
  • 1.500-2.500 lira arasında emekli maaşı alanlara 1.000
  • 2.500 lira ve üstünde maaş alanlara ise 1.200 TL promosyon

ÖZEL BANKALAR DA PROMOSYON DETAYLARINI AÇIKLADI

Ziraat Bankası 'nın promosyon açıklaması sonrası özel bankalar da promosyon kampanyalarını duyurmaya başladı. Özel bankaların teklifleri için TIKLAYIN

SGK 'dan banka promosyonu için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emeklilerimizin banka promosyonu ödenmesine ilişkin 3 yıllık sürenin dolması nedeniyle, Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendinin talimatlarıyla yürütmekte olduğumuz 2020-2023 dönemi promosyon ödemelerine yönelik çalışmalarımızı bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktayız.

Değerli arkadaşlar, yeni dönem için promosyon ödemesi kapsamında emekli aylığı;

* 1500 TL'ye kadar olan emeklilerimize 500 TL,

* 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL,
 
* 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılmasını kararlaştırdık.

Ödemeler anlaşmayı müteakiben peşin olarak yapılacaktır.

Böylece promosyon ödemelerinde bir önceki döneme göre %66 oranında artış sağlamış olduk.

Bu kapsamda 13 milyon emekli ve hak sahibine 9 milyar TL promosyon ödemesinin yapılmasını öngörüyoruz.

Emekli aylığı ödemeleri içerisinde en yüksek orana sahip olan Ziraat Bankası, promosyon ödemlerinin yaklaşık %40'ını gerçekleştirmektedir.

Bu bağlamda diğer kamu ve özel bankaların da bu süreçte bir önceki dönemde olduğu gibi aktif rol oynayıp katkı sağlayacaklarına da inancımız tamdır."

BANKALARIN PROMOSYON OYUNU

Kamubulteni.com 'a mesaj yollayan birçok emekli vatandaş, özel bankaların henüz Ziraat Bankası ile SGK 'nın anlaşma imzalamasını beklemeden 2017 yılı sözleşmesine göre promosyon yatırdığını ifade etti. Bankaların bu ödemeleri 2023 yılına kadar olacak. Henüz yeni promosyon sözleşmesi imzalanmadan yatırılan paralarla bankalar , daha az promosyon ödemesi ile emeklileri 3 yıllığına bankalarında tutmak istiyor.

Ancak promosyon sözleşmenizi bozabilir , aldığınız promosyon ödemesini geri ödeyebilir ve maaşınızı istediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz.

Siz de banka promosyonu konusundaki mağduriyetlerinizi bize yollamak, diğer emeklilerle bilgi alış verişi yapmak ve bize mesaj göndermek için  TIKLA KATIL

Peki sizin promosyonunuz yattı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.