Ayhan Barut'tan EYT Çıkışı: Hani EYT için Düzenleme Yapılıyordu?

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM Genel Kurulu'nda halkarasında EYT olarak da bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesini gündeme getirdi.

Ayhan Barut'tan EYT Çıkışı: Hani EYT için Düzenleme Yapılıyordu?

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut'tan EYT Çıkışı: Hani EYT için Düzenleme Yapılıyordu?

EYT'lilerin düzenleme beklentilerinin sürdüğünü, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren düzenlemeyle ilgili vatandaşla "dalga geçilir" gibi açıklamalar yapılmaması gerektiğini söyleyen Barut, EYT'lilerin haklı mücadelelerinde yanlarında olacaklarını söyledi.

"DEFALARCA KANUN TEKLİFİ VERDİK"

Ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya olan Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce vatandaş olduğunu söyleyen Barut, çözüm için defalarca kanun teklifi, meclis araştırması ve soru önergesi verdiklerini söyleyerek, "Kangrene dönüşen sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Profesör Doktor Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini ve bu sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurmuştu. Dört gözle yapılan çalışmayı beklerken Maliye Bakanı Berat Albayrak "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok." diye açıklama yaptı." dedi.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?

Farklı açıklamaların doğru olmadığını vurgulayarak "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyen Adana Milletvekili, "Aklımızla, halkımızla alay ettikleri yetmiyor gibi bir de dalga geçiyorlar. Verdikleri sözleri unutuyorlar, bir söyledikleri diğerini tutmuyor. Hani emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu? Hani EYT sorunu ortadan kalkacaktı? Size rağmen milyonlarca mağdur yurttaşımız için mücadeleyi sürdüreceğiz, ellerinden alınan emeklilik hakkını isteyen EYT'lilerin haklı mücadelelerinde yanlarında olacağız." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA