TBMM'nin Tatile Kadarki Gündemi Açıklandı: Af-Ek Gösterge-Taşeron-EYT Var mı?

TBMM Genel Kurulu Temmuz ayının sonunda yaz tatiline girecek. TBMM 'nin tatile kadar çıkaracağı yasalar hakkında da açıklama geldi. Peki mahkumlara af, ek gösterge, eyt, taşeron sorunları TBMM 'ye gelecek mi? Tatilden önce meclisten geçecek mi?

TBMM'nin Tatile Kadarki Gündemi Açıklandı: Af-Ek Gösterge-Taşeron-EYT Var mı?

Son dakika haberi: TBMM 'nin tatile kadarki gündemi ve çıkacak yasalar belli oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bilindiği üzere Temmuz ayının son haftasında tatile giriyor. Meclisin tatile girmeden önceki gündemi ile ilgili Türkiye Gazetesi 'nden Yücel Kayaoğlu bugün bir yazı kaleme aldı. 

Kayaoğlu yazısında Meclis yaz tatiline girmeden çıkacak yasaları kaleme aldı ve meclis gündemini değerlendirdi. 

OKULA BAŞLAMA YAŞI

TBMM tatile girmeden önce okula başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılmasını içeren eğitim paketinin TBMM 'den geçmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu paket üzerinde TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri ve AK Parti'nin bazı hukukçu milletvekilleri ile bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda kanun teklifi ele alındı. 

15 maddelik pakette, okula başlama yaşının 66 aydan 69'a çıkarılması, 31 Aralık tarihi itibarıyla 72 ayını dolduranların o yıl içinde okula başlamalarının zorunlu olması öngörülüyor.

YENİ ASKERLİK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Uzun süredir beklenen ve geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu 'na gelen yeni askerlik yasasının önümüzdeki hafta meclisten geçeceği ve yasalaşacağı bildirildi. 

KALKINMA PLANI

11 'inci Kalkınma Planının da tatil öncesi tbmm  gündemine getirilmesi ve meclisten geçirilerek yasalaşması planlanıyor. Her yıl yenilenen kalkınma planı, seçimlerin araya girmesi nedeniyle, 2019 için uygulamaya konulamamıştı.

MAHKUM AFFI

Erdoğan geçtiğimiz gün müjdeyi vermiş ve af ile ilgili yasa teklifi üzerinde çalışmaların devam ettiğini söylemişti. Yargı Reformu Strateji Belgesindeki bazı düzenlemeleri içeren ilk yargı paketinin de Meclis tatile girmeden önce yasalaştırılacağı belirtiliyor.

Söz konusu reform paketi ile şiddet içermeyen bazı suçlardan hükümlü yaşlı, hamile ve çocukların cezalarının, elektronik izleme merkezi aracılığıyla evde infazına imkan veren düzenlemelerin olması bekleniyor. AK Parti kulislerinde, pakette bazı suçlarla ilgili ceza indiriminin de olabileceği belirtiliyor.

EK GÖSTERGE-EYT-TAŞERON YOK

Söz konusu haberde Meclis tatile girmeden önce gündeme ek gösterge geleceği belirtilmedi. Öte yandan emeklilikte yaşa takılanların sorunları, taşeron işçilere enflasyon farkı ve kadro alamayan işçilerin kadroya geçirilmesi düzenlemeleri de şimdilik meclisin gündeminde yok. 

GELİŞMELERDEN ANBEAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN