Taşeronda Bir İlk: 4/B'li Oldular

Devlet Personel Başkanlığı, 4/D'li kadrolarda çalışan bazı personelleri 4/B statüsüne atadı. Söz konusu atama ile taşerondan kadroya geçen bazı personeller de 4/B'li oldu. Detaylar haberimizde.

Taşeronda Bir İlk: 4/B'li Oldular

Kadrolu ve geçici işçiler arasından atama yapıldı.

Geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla bir duyuru yayımlandı. 26 Ekim günü yayımlanan duyuruda 4/D Kadrosunda yer alan 953 işçinin 4/B kadrosuna atamasının yapıldığına yer verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, 72' si İdari Büro Görevlisi, 881' i ise İdari Destek Görevlisi unvanlı personellerin atamalarının yapıldığına yer verildi.

Taşeron olarak çalışan personeller, geçtiğimiz yıl yayımlanan 696 sayılı KHK ile kadroya alındı. 4/D kadrolarına atamaları yapılan kamu personellerinden 4/B kadrolarına atamalar yapıldı. DPB 'den yapılan açıklamada, "Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler"in "İdari Büro Görevlisi ve İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına" ifadelerine yer verildi.

DPB'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler için 26 Ekim 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında atama kurası düzenlenmiştir.

Düzenlenen kura ile; 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Ek 9 uncu maddesi gereğince, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca tespit edilip isimleri kamu kurum ve kuruluşlarına atama teklifleri yapılmak üzere liste halinde Başkanlığımıza bildirilen toplam 953 hak sahibinden 72' si İdari Büro Görevlisi, 881' i ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmaya hak kazanmıştır."

YENİ ATAMALAR OLUR MU?

4/B 'li kadrolarda boş pozisyon olması durumunda 4/D'li personeller arasından atamalar yapılabilmektedir., Yeni atama duyuruları taşeron haberleri ve tüm gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com   |  Ankara