Son Dakika: Bitcoin Fırladı (1 BTC Fiyatı Kaç TL İşte Grafik ve Yorumları)

Son dönemlerde dünya piyasalarında kripto paralar ciddi derecede yükseliş içinde. Gelen son bilgilere Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesine kısa sürede yükseldi. Sabah saatlerinden bu yana 1 Bitcoin 22 bin lira değer kazandı.

Son Dakika: Bitcoin Fırladı (1 BTC Fiyatı Kaç TL İşte Grafik ve Yorumları)

Son dakika : Bitcoin fırladı.

Piyasalarda kripto para hareketliliği devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre Bitcoin ifyatı fırladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıktı. 

İLK ÇIKTIĞINDA

2010 senesinde çıktığında piyasada 0.1 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin, kısa süre içinde ciddi bir yükseliş gerçekleştirdi ve 11 yılda binlerce kat arttı.

FIRLADI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Bitcoin fiyatı, 59 bin 601 dolar seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıktı. TL karşılığına baktığımızda ise 1 BTC fiyatı 450 bin 804 TL seviyesinde. İşte Bitcoin fiyatında bugün gün içinde yaşanan yükselişin grafiği:

Grafik İnvesting'den alınmıştır. 

BİTCOİN YORUMLARI

Finans uzmanı ve mali danışman olan Suze Orman, Bitcoin hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin'i sevdiğini söyleyerek, “Evrenselliği seviyorum. Bitcoin’e yatırım yapan şirketler hoşuma gidiyor. Ancak Bitcoin’i bir para birimi olarak sevmiyorum. Tesla gibi bazı kurumlardan Bitcoin ile bir şeyler satın alacak olmak bana cazip gelmiyor. Bitcoin‘i daha çok altının yerine bir yatırım aracı olarak seviyorum.” dedi ve “Bitcoin ciddi bir biçimde risk barındırıyor. Kaybetmeyi göze alamayacağım bir para ile Bitcoin’e yatırım yapmayı düşünmezdim. Bu dalgalanmalar zamanla daha da fazla olabilir. Ancak bu insanlara çok zarar vermeyebilir. Eğer bir 100 dolar ile yatırım yapacak olsaydım, bunun PayPal ile yapardım.” dedi.

Önde gelen kripto para borsalarından Kraken’ın araştırma biriminin yaptığı bir analize göre,  Bitcoin fiyat hareketinin analizi lider kripto paranın 75 ilâ 306 bin dolar aralığında fiyatlanabileceğini gösteriyor.

Raporda, “Önceki döngüler göz önüne alındığında Bitcoin, sonunda parabolik hâle gelmeden ve dördüncü boğa piyasası döngüsünün sonuna işaret edecek olan dirence ulaşmadan önce kademeli olarak değer kazanmaya devam edebilir.” denildi.

Haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.