Rekor Kıran Dolar Kuru ile Altın Fiyatları Düşüşe Geçti (Çeyrek - Yarım Altın Fiyatı Tahmin)

Son dakika haberi: Piyasalarda gün içinde rekor kıran dolar kuru ile altın fiyatlarında düşüş başladı. Piyasalardan alınan son veriler ve döviz kuru ile altın fiyatlarında son durum yazımızda.

Rekor Kıran Dolar Kuru ile Altın Fiyatları Düşüşe Geçti (Çeyrek - Yarım Altın Fiyatı Tahmin)

Rekor kıran dolar kuru ile altında düşüş.

Son dakika haberi: Gündüz saatlerinde rekor kıran dolar kuru ile altın fiyatlarında, akşam saatlerinde düşüş gerçekleşti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerinegöre dolar kuru 11 kuruş birden düşerken gram altında 6 TL 'lik düşüş yaşandı.

DOLAR KURU

Gündüz saatlerinde dolar kurunda hızlı yükseliş görüldü. Önceki gün 7,84 TL seviyesinde olan dolar kurunda bugün sert yükseliş başladı. Sabah saatlerinde başlayan yükseişle birlikte dolar kuru, tarihinin en yüksek seviyesine kadar çıktı. 7,96 TL seviyesine kadar çıkan dolar kuru , akşam saatlerinde düşüşe başladı.

Piyasalardan alınan verilere göre dolar kuru dakikalar içinde düştü ve 7,84 TL seviyesine kadar geriledi. İşte akşam saatlerinde dolar kurunda yaşanan değişim:

“Doların güçlenmediği bir ortamda TL’nin değer kaybetmesi ayrı bir soru işareti. TL, uzun zamandır en hızlı değer kaybeden para birimlerinin başında geliyor.” diyen Dayıoğlu, kurdaki en önemli problemin öngörülebilir olmaktan çıkmış olması olduğunu söyledi. “Dolarda stabilizasyonun oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesini yapan Dayıoğlu, hem faiz artışı hem de jeopolitik gerginliklerin sona ermesinin tansiyonu düşürmede faydalı olacağını aktardı.

EURO KURU

9,36 TL ile tarihinin en yüksek seviyeisne kadar tırmanan Euro kurunda da , dolar ile paralel olarak düşüş yuaşandı. Piyasalardan alınan son verilere göre Euro kuru 9,29 TL seviyesine geriledi. 

GRAM ALTIN

Sabah saatlerinde 490 TL seviyesine kadar çıkan gram altında 6 TL 'lik düşüş görüldü. Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 484 TL seviyesinde seyrediyor. 

İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN 800 TL SINIRINDA

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,14 artışla 489,50 liradan tamamladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 793,00 lira, Cumhuriyet altını 3.245,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,14 yükselişle 489,50 liradan işlem gördü.

Analistler, dün ABD Başkanı Donald Trump'ın teşvik paketi görüşmelerine yeniden dönülebileceğini belirtmesi ve küresel bazda beklentilerden kötü gelen makro ekonomik verilerin altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Bloomberg HT Araştırma Müdürü Cumhur Örnek, “Yurt dışı yerleşiklerle ile yapılan türev limitleri tamamen esnetilmedi” dedi ve “BDDK 28 Eylül 2020'de aktif rasyo oranını düşürmüş olsa da TCMB ile yapılan swap işlemleri bana göre formülün pay kısmında yer alan kalemlerin göreceli en risksiz olanı” diye ekledi.

RBC Capital Markets emtia strateji küresel başkanı Helima Croft, "1,800'lü dolarlara sarkan son konsolidasyon, jeopolitik manzara ve piyasa belirsizliği dikkate alındığında, altına bu yılın dördüncü çeyreğinde ve 2021'in ilk çeyreğinde alan yarattı" dedi.

Piyasalarda takip edilecek gelişmeler: