Memur ve Emekli Zamlı Maaşları Üzerindeki Toz Kalkıyor: İşte Yeni Rakamlar

Türkiye’de yaklaşık 20 milyon memur ile memur emeklisinin gözü kulağı 2023 senesi içerisinde gerçekleştirilecek ocak zammına çevrildi. Memur ile emekli vatandaşların oldukça yakından takip ettikleri yıl sonu enflasyonu verileri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklandı.

Memur ve Emekli Zamlı Maaşları Üzerindeki Toz Kalkıyor: İşte Yeni Rakamlar

2023 zam oranları ile alakalı gelen verilerde ipuçları araştırılmaya başlandı. Peki 2023 Ocak zammına kadar olacak? İşte konuya yönelik merak edilenlerin tamamı ve çok daha fazlası haberimizde...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen piyasa katılımcıları anketine baktığımızda yıl sonu enflasyon tahmini verileri %67,78 olacak şekilde güncellendi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ekonomistlerle yapmış olduğu piyasa katılımcıları anketine baktığımızda ise 6 aylık enflasyon verilerinin, dolayısıyla zam oranının ipuçları Böylece ortaya çıkmaya başladı.

Ankette katılım sağlayanların cari yıl sonu tüketici enflasyonu tüketici fiyat endeksi beklentileri bir önceki anket dönemine oranla %67,73 şeklinde gerçekleşirken; bu anket dönemi içerisinde %67,78 olacak şekilde gerçekleşti. Bu rakamlara baktığımızda 2022 senesinin 2 yarası için 6 aylık enflasyon beklentisi %17,86 olacak şekilde hesaplandı.

Memur ve Emekliye %41’in Üzerinde Zam

Memur ve emekli vatandaşlar açısından 2023 senesinde gerçekleştirilecek zamlar, milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Memur ile memur emeklisi için yılın ilk 6 ayına bakıldığında açıklanan zam oranı yüzde 40 bir, 69 olmuştu. SSK ile BAĞ-KUR emeklilerine ise %42,35 oranında zam uygulanmıştı.


Emekli ve Memur Ne Kadar Maaş Alacak?

Bu oranlara baktığımızda yeni maaşlar da böylece ortaya çıkmaya başladı. Maaş katsayısı %18,92 oranında artış gösterirse en düşük maaş memurlarda 9109 liradan 10.827 liraya; memur emeklilerinde ise 6.077 liradan 7.223 liraya çıkmış olacak.