Kripto Para Yasaklarıyla İlgili Özgür Demirtaş'tan Flaş Yorum: Başka Bir Ülke Tersi Karar Alırsa...

Prof.  Özgür Demirtaş, Resmi Gazete'de yayımlanan ödemelerde kripto paraların yasaklanması düzenlemesine ilişkin Merkez Bankası kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kripto Para Yasaklarıyla İlgili Özgür Demirtaş'tan Flaş Yorum: Başka Bir Ülke Tersi Karar Alırsa...

Resmi Gazete'de yayımlanan kripto yasasının ülke olarak büyük bir fırsatı kaçırmamıza neden olabileceğini vurgulayan Demirtaş, ilerleyen dönemlerde turizmde Türkiye'ye rakip olan bir ülkenin tam tersi karar alarak Türkiye'yi geride bırakabileceğini, bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini yazdı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Özgür Demirtaş, "Hukuksal olarak detayları bilmiyorum. Ancak az önce resmi gazetede yayınlandığı söylenen Kripto yasası ülke olarak büyük bir Fırsatı kaçırmamıza yol açabilir. Turizmde bize rakip olan bir ülke tam tersi bir karar ile bize fark atabilir. Konu umarım bir daha gözden geçirilir.Türkiye bu yeni teknolojiden ne kadar çok yararlanırsa o kadar daha fazla kazanabilir. Akarsu önüne kum dağı yerine elektrik üretici koyalım...Özellikle Turizm alanında Kripto ödemelerden çok yararlanabiliriz. İhracat ödemelerinde kullanırsak rakiplere fark atabiliriz." ifadelerini kullandı.