Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Kötü Haber: Düzenleme Yapıldı

Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada İcra İflas Kanunu 'na bir madde eklendiği ve hacizlerin artık icra dairelerine gitmeden de yapılabileceğine yer verildi.

Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Kötü Haber: Düzenleme Yapıldı

Kredi, kredi kartı  borcu olanlara kötü haber.

Sözcü 'nün son dakika olarak geçtiği haberi kredi , kredi kartı borcu olan vatandaşları üzdü. Söz konusu haberde İcra İflas Kanunu’ na  yeni bir madde eklendiği ve eklenen madde ile artık kesinleşmiş alacakların icra dairelerine gitmesine gerek kalmadan hacizle tahsil edileceğine yer verildi.

İcra İflas Kanunu 'na eklenen yeni madde ile birlikte sistemde alacaklılar, ödeme güçlüğü olan borçlularından paralarını kısa süre içinde tahsil edebilecek. Yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenleme, acukatların icra dairelerine gitmeden de haciz işlemlerini başlatmalarına imkan sağlıyor.

ÖNERGE KABUL EDİLDİ 

Sözcü 'de yer alan habere göre İcra İflas Kanunu 'na eklenecek yeni düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 'ndan geçtiği ve kabul edilerek yasalaştığı öğrenildi.  2004 sayılı İcra İflas Kanunu'nun 78'inci maddesinin birinci fıkrasına, “Bu takdirde icra dairesi, tespit edilen mal, hak veya alacağı, elektronik ortamda haczeder” cümlesi eklendi. 

Söz konusu önergenin gerekçesi ile ilgili yapılan açıklamada, eklenen cümleyle borçlunun mal, hak ve alacağının elektronik ortamda da haczedilebileceğinin açıkça hükme bağlandığı belirtildi.

EVRAKSIZ HALLEDİLECEK

Hukukçular, elektronik ortamda haciz sisteminin başlatılmasıyla birlikte kesinleşmiş alacakların haciz yoluyla tahsilatı için gereken bir dizi prosedürün ortadan kalkacağını, avukatların icra dairelerine gitmeden, icra memurlarına elden evrak vermeden bilgisayar üzerinden haciz sürecini başlatabileceklerini belirttiler.

KYK kanun teklifi için TIKLAYIN

Kurban Bayramı düşük faizli kredi kampanyaları başladı. Detaylar için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA