KYK Kredi Borçlarının Silinmesi İçin Yeni Hamle

KYK kredi borçlarının silinmesi için bir kanun teklifi hazırlandı. Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak tarafından verilen kanun teklifi komisyona geldi.

KYK Kredi Borçlarının Silinmesi İçin Yeni Hamle

KYK borçlarının silinmesi için teklif Meclise geldi.

KYK kredi borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika haberi geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nden gelen son dakika haberinde , Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak 'ın imzası ile kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyona gelen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin özeti şu şekilde duyuruldu:

"Teklif ile, öğrenim veya katkı kredisi borcu bulunanların borçlarının başka bir işleme gerek kalmaksızın silinmesi amaçlanmaktadır."

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU 'NA GELDİ

Antalya Milletvekili Budak tarafından verilen kanun teklifi 14 Temmuz 2020 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Komisyona gelen teklifte KYK borcu olan vatandaşların tüm borçlarının silinmesi istendi. 

İşte Kanun teklifinin tam metni:

KYK BORCUNU ÖDEYEMEYEN , E HACİZ UYGULANAN SAYISI 280 BİN

Önceki gün yapılan açıklamada KYK borcunu ödeyemediği için hakkında e haciz uygulanan kişi sayısının 280 bine çıktığına yer verildi. 

Kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

ŞİMDİ NE OLACAK?

CHP 'li Çetin Osman Budak tarafından verilen kanun teklifi komisyona geldi. Komisyon yaz aylarında da çalışmalarına devam edecek. Bir diğer komisyon toplantısında kanun teklifinin gündeme gelmesi bekleniyor. 

Gündeme gelmesi sonrası kanun teklifi komisyonda oylanacak. Oylama sonucu eğer kanun teklifi kabul edilirse TBMM Genel Kurulu 'na gönderilecek.

PEki sizce KYK Borçları silinmeli mi? Yoksa yapılandırma mı olmalı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

KYK KREDİ BORÇLARI SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN