Kira Yardımı ve 3000 TL Pandemi Destek Başvuru Ekranı Açıldı (Esnaf Destek Paketi e Devlet Başvurusu)

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Pekcan açıklamasında kira ve 3000 lira desteği başvurularının bugün başlayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası e Devlet kapısı üzerinden başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başladı.

Kira Yardımı ve 3000 TL Pandemi Destek Başvuru Ekranı Açıldı (Esnaf Destek Paketi e Devlet Başvurusu)

Esnaf destek paketi başvuruları başladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Pekcan yaptığı açıklamada esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek kira yardımı ile nakdi destek başvurularına ilişkin,  "Bakanlığımız, çözüm ortaklarıyla beraber gece-gündüz çalışarak bu süreci hızlandırdı ve destek sistemimiz bugün itibarıyla başvuruları alır hale gelecek." ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrası beklenen duyuru geldi ve 1000 lira nakdi ücret desteği ile kira yardımı başvuru ekranları ayrı şekilde e devlet kapısı üzerinden açıldı. 

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi 'nde düzenlenen Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması tanıtım toplantısına katılan Bakan Pekcan, burada kürsüye çıktı ve  yarın nereye gideceklerine ilişkin planları hayata geçirirken değerlerini, geleneklerini ve nereden geldiklerini akıllarından çıkarmadıklarını ifade etti. 

Esnaflara yapılan , yapılacak destekler hakkında da konuşan Bakan Pekcan, "Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'taki kabine toplatısında verdiği müjde kapsamında pandemiden en çok etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere ilişkin kira yardımı ve hibe destek başvurularını, geçen hafta yaptığım açıklamada, ocak ayının ilk haftasında almaya başlayacağımızı söylemiştim. Ancak Bakanlığımız, çözüm ortaklarıyla beraber gece-gündüz çalışarak bu süreci hızlandırdı ve destek sistemimiz bugün itibarıyla başvuruları alır hale gelecek. Bununla ilgili bilgilendirmeyi de web sitemizde yapıyor olacağız." ifadelerini kullandı. 

BAŞVURU EKRANI

Esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yapılacak kira yardımı ile nakit hibe desteği başvuruları e Devlet kapısı üzerinden başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki linklere gitmesi gerekmektedir:

Kira desteği başvuru sayfası >>>

https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kira-destegi-basvurusu

3 ay boyunca her ay 1000 TL hibe desteği başvuru sayfası >>>

https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-gelir-kaybi-destegi-basvurusu

Başvuru yapmak için linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Daha sonra karşınıza KİMLİĞİMİ DOĞRULA BUTONU gelecek. Buna tıklayın ve kimlik numaranız e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra , istenen bilgileri girerek başvurunuzu yapın.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN