İhtiyaç Sahibi Ailelere 1300 TL Ödeme Başladı: İşte Başvuru Şartları ve Sayfası

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi ailelere 1300 TL 'ye kadar ödeme yapılacağını söyledi. SED ödemeleri başlığında yapılacak ödemelerin detayları , başvuru şartları ve başvuru linki yazımızda.

İhtiyaç Sahibi Ailelere 1300 TL Ödeme Başladı: İşte Başvuru Şartları ve Sayfası

Bu şartları taşıyanlar dikkat: 1300 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Ödemeler başlıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin bugün hesaplara yatmaya başladığını, ihtiyaç sahiplerine bu ödemenin yapılacağını söyledi. Bakan Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu ödemeler ile ilgili, "Aralık ayı içerisinde SED hizmetinden yararlanan yaklaşık 130 bin çocuğumuz için 136 milyon TL ödeme yapacağız. SED ile çocuklarımızı aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünü koruyor ve çocuklarımızın üstün yararını gözetiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖDEME TARİHLERİ

SED ödemeleri 8 Aralık günü başladı ve önümüzdeki hafta 15 Aralık tarihine kadar sürecek. 

SED ÖDEMESİ NEDİR?

Uzun adı Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti olan SED ödemeleri, Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere, çocukların aile ortamından ayrılmadan sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması amacıyla yapılan nakdi ve psiko-sosyal destek ödemeleridir. E Devlet kapısında söz konusu yardım ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir."

BAŞVURU

SED ödemelerine başvuru yapacak vatandaşlar, e Devlet kapısı üzerinden müracaatını yapacak. 

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayın ve kimlik numaranız , e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde YENİ BAŞVURU kısmına tıklayın ve müracaatınızı internet üzerinden, e devlet kapısından yapın.

Bilgi alış verişi için  TIKLAYIN