Ek İşle Sürekli Gelir Elde Edin! Genel Müdürün Aylık Gelirini Geride Bırakın

Genel müdürler bu kadar kazanmıyor. Zamanın ek işiydi ancak şimdi sürekli yapan kişiler genel müdürlerin maaşına eş değer bir maaş alıyor. Ancak gelgelelim sektörde yetişmiş eleman bulmak epey güç. İşte yapanın aylık 70 bin lira elde edeceği o iş kolu!

Ek İşle Sürekli Gelir Elde Edin! Genel Müdürün Aylık Gelirini Geride Bırakın

Pandemi ile artan online alışveriş sektörü daha çok kurye ihtiyacını doğururken, önceleri ek iş olarak yapılan meslek şimdi sürekli hâle geldi. Kuryelerin aylık ortalama kazançları 70 bin TL’yi buluyor.

Türkiye’de ara eleman artık aranan eleman hâline geldi. Ustalar gelirleriyle kaymakamın hatta kamudaki birinci derece genel müdürün maaşıyla yarışır duruma geldi. Buna rağmen hâlâ yetişmiş eleman bulmak büyük bir problem. Pandemiden sonra birçok sektör evden çalışmaya geçerken sahada ise ustalara olan talep hızla arttı. Özellikle inşaat ve sanayide kalifiye eleman sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Bugün günlük 1.500 TL yevmiyeye rağmen inşaat işçisi açığı bulunuyor. Demirci, sıvacı, kalıpçı, kaynakçı, operatör, elektrikçi vb. bulmak neredeyse imkânsız. Mermer sektöründe çırağın maaşı 20 bin liradan başlarken 50 bin liraya usta bulunamıyor. Aynı şekilde 30-40 bin liraya çoban bulamamaktan yakınan hayvan yetiştiricileri çoban ithal edilmesini istiyor.

Net 55 Bin Lira Kalıyor

Ustalık isteyen işler fazla rağbet görmese de gençler daha çok kurye olmayı tercih ediyor. Motokuryelik son yılların popüler meslekleri arasında yer alıyor. Gelirleri genel müdürlerle yarışıyor. Bugün Türkiye’de kamudaki 1. derece genel müdür ortalama 55 bin, kaymakam 50 bin, profesör 48 bin lira maaş alırken motokuryelerin aylık geliri 70 bin liraya kadar çıkıyor.

Motokuryeler giderleri çıkarıldığında 50-55 bin lira net kazançları olduğunu söylüyor. Vigo’da çalışan motokurye Birol Kahya, günde en az 30 civarı sipariş teslim ettiklerini söyleyerek, "3 yıldır burada motokurye olarak çalışıyorum. Ortalama aylık 65-70 bin lira kazancımız oluyor" dedi. Giderlerinden bahseden Kahya, şöyle konuştu: "Vergi, motor masrafları, yakıt ve Bağkur giderlerimiz var. Bu giderleri çıkardığımızda ortalama 50-55 bin lira net kazancımız oluyor. Moto kuryeliği tavsiye ediyorum. Sağlık güvencemiz de var.