Doğalgaz Desteği Başvuruları Başladı Başvurular Nasıl Yapılır Ne Kadar Ödeme Yapılacak

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak ödenen doğalgaz desteği başvurular başladı. Başvurular nasıl yapılır, ne kadar ödeme yapılacak.

Doğalgaz Desteği Başvuruları Başladı Başvurular Nasıl Yapılır Ne Kadar Ödeme Yapılacak

Bu yıl doğalgaz desteği başvurularının ne zaman yapılacağını merak eden vatandaşlar için güzel haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşamki kabine toplantısı sonrası doğalgaz desteği başvurularının 5 Eylül 2022 tarihi itibari ile başladığını duyurdu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz kış başlattığımız doğal gaz tüketim desteği programını, bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere doğal gaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Doğalgaz Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır

Doğalgaz tüketim desteği için vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaktır. E-Devlet üzerindeki başvuru sayfasına girdikten sonra istenen bilgiler, destek almak isteyen vatandaşlar tarafından doldurulacak. Başvurusu uygun olan vatandaşlar için ödemeler yapılacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Doğalgaz Tüketim Desteği Ne Kadar

Doğalgaz desteğinin ne kadar olduğunu merak edilenler için bu sene henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçen sene bulunduğu şehre ve değişen bir ödeme politikası vardı. Buna göre iki dönem şeklinde yapılan ödemeler 450 ile 1.150 TL arasında değişiyordu. Doğalgaz fiyatlarında görülen yüksek fiyat artışı nedeniyle bu sene yapılacak ödemelerin geçen seneye göre daha yüksek olması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /