Doğal Gaz Fiyatına 2021'de 4. Zam Geldi

Son dakika haberi: Doğalgaz fiyatlarına 2021 yılında 4. zam geldi. BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yüzde 1 zam geldiği bildirildi.

Doğal Gaz Fiyatına 2021'de 4. Zam Geldi

Son dakika : Doğalgaza yüzde 1 zam geldi.

2021 yılında son aylarda art arda yüzde 1'er zamlanan doğalgaza bu ay da bu seviyede bir fiyat artışı geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre  Doğalgazda konut, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone grupları için nisan ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde yüzde 1 artış yapılacağına yer verildi. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) resmi internet adresi üzerinden her ay yayımlanan yeni fiyat tarifesine baktığımızda, sanayi ve hanelere verilen doğalgazın metreküp fiyatında yüzde 1'lik artış yapıldığı görüldü. 

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, martta geçerli olan tarifeye göre yüzde 1 artışla bin metreküp doğalgaz için bin 302 lira 475 kuruş, sanayi ve elektrik üretim santralleri için bin 456 lira 845 kuruş olarak belirlendi.

3 DEFA GELDİ

Yeni yıla girilmesi ile birlikte Ocak , Şubat ve Mart aylarında yüzde 1'er zam geldi. Bu zamla birlikte 4'üncü ayda da doğalgaza yüzde 1 zam geldi ve 2021 yılında zam oranı toplam yüzde 4 oldu.