Berat Albayrak Kritik Açıklamayı 20 Eylül'de Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı son dakika açıklamasında, 20 Eylül günü ekonomiyi ilgilendiren önemli bir planı açıklayacaklarını duyurdu.

Berat Albayrak Kritik Açıklamayı 20 Eylül'de Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan kritik mesajlar.

Bugün açıklamam faiz kararının ardından konuşan Berat Albayrak, bu karar ile bankanın bağımsızlığını pekiştirdiğini, bundan sonra MB'nin bağımlı olduğu iddialarının geçersiz görüleceğini söyledi.

Bankanın enflasyonla mücadele konusunda para politikası alanında adımını attığını söyleyen Bakan Albayrak, ihtiyaç dyulması durumunda bundan sonra da adımların atılacağını söyledi. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, son dönemlerde ciddi derecede fazla gelen enflasyonu aşağı çekme, sürdürülebilir büyüme sağlama ve cari açığın en aza indirilmesi için 3 yıllık bir plan açıklayacaklarını söyledi. Bakan Albayrak, Orta Vadeli Planının önümüzdeki 20 Eylül günü kamuoyuna duyuracağını söyledi.

Bakan açıklamasında, bu OVP'de gerçekçi makro hedefler olacağını söyledi. Performansın takip edilebilir ve hesap verilebilir olması için çalışacaklarını söyleyen Bakan Albayrak, Türkiye'ye güvenenlere güven vereceklerini söyledi.

Türkiye'nin en önemli gündeminin enflasyon olduğunu söyleyen Bakan Albayrak açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Türkiye'nin ana gündem maddesi ekonomi, ekonomi yönetiminin ana gündem maddesi de enflasyon ve faiz ile mücadeledir."

YÖNETMELİK

Dövize karşı mücadele için bir yönetmelik çıkacağını söyleyen Bakan Albayrak, "Dövizle ödemeleri ve işlemleri yasaklayan düzenlememiz çıktı. Yönetmeliğimizi de kısa sürede yayımlayarak, geçmiş işlemlerin hangi esaslar üzerinden yapılacağını açıklayacağız." dedi.

YENİ OFİS KURULACAK

Bakan Albayrak açıklamasının devamında, kamuda tasarruf yapılması ve verimliliğin sağlanması için "Maliyet ve Değişim" ofisi adı altında bir oluşum kuracaklarını söyledi.

Kamubulteni.com | Ankara