Ankara Kulislerinde Konuşulan Asgari Ücret Zammı Belli Oldu İşte Konuşulan Rakamlar

Asgari ücret zammında geri sayım başlarken maaşlarını asgari ücretle alan vatandaşlarda gelişmeleri heyecanla takip ediyor. İşte asgari ücret zammı ile ilgili kulislerde konuşulan rakamlar…

Ankara Kulislerinde Konuşulan Asgari Ücret Zammı Belli Oldu İşte Konuşulan Rakamlar

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında toplanıyor. Komisyon tarafından yapılacak 4 toplantıdan sonra asgari ücrete yapılacak zam nihai karar bağlanacak. Zaman daralırken asgari ücrete yapılacak zam için de heyecan gittikçe artıyor.

Hükümet ve AK Parti kanadından yapılan açıklamalar zammın enflasyonun altında olmayacağı yönünde. Merkez Bankası'nın beklentisine göre; yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 67, piyasa anketlerine göre yüzde 70'lik bir beklenti var. Şu ana kadar ki durumda yüzde 40'lık artış garanti durumda.

Yüzde 40-50 Arası

Haber Global’de yer alan habere göre hükümet kanadı artışın enflasyonun üzerinde olacağı yönünde açıklamaları var. Bu nedenle asgari ücret zammı için kulislerde farklı senaryo konuşuluyor. Artışın yüzde 40 ila 50 arasında olacağı söyleniyor.

Yüzde 40'lık zamma göre 2023 yılında asgari ücretin 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45'lik artışa göre 7 bin 975 TL'ye, yüzde 50'lik artışa göre ise 8 bin 250 TL'ye çıkması bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /