24 Ayar Gram Altın ve Dolar Kuru Hızlı Yükseldi: İşte Son Fiyatlar ve Nedeni

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında yükseliş hızlandı. Gelen son verilere göre dolar kuru 10 kuruş, gram altın ise 10 liradan fazla yükseldi.

24 Ayar Gram Altın ve Dolar Kuru Hızlı Yükseldi: İşte Son Fiyatlar ve Nedeni

Gram altın ve dolarda yükseliş akşama doğru hızlandı.

Son dakika haberi: Piyasalar öğleden sonra hareketlendi. Hareketlenen piyasalarda dolar kuru ile altın fiyatları yükselişe geçti. Gelen son bilgilere göre dolar kurunda 10 kuruş, gram altın ise 10 lira değer kazandı.

DOLAR KAÇ TL?

Piyasalardan gelen son verilere göre dolar kuru 10 kuruş yükseldi. Geçen hafta 6,95 TL seviyelerinde seyreden dolar kuru bugün 10 kuruştan fazla yükseldi ve 7,06 TL'yi gördü.

EURO KURU KAÇ TL?

Euro kuru da yükselişe geçti ve 8,55 TL'yi gördü.

GRAM ALTIN

Gram altında da sabah saatlerinden bu yana yükseliş görüldü. Geçen hafta 397 TL'ye kadar düşen gra maltın , bugün 12 TL yükseldi ve 1 gram altın 409 liraya kadar geldi. İşte fiyatlardaki değişim grafiği:

Grafik altin. in'den alındı.

Altın fiyatları, cuma günü 7 ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra hafifçe yükselerek yeniden ons başına 1.780 doların üzerine çıkarken altın yatırımcıları Fed Başkanı Jerome Powell’ın salı günü Kongre’de sunacağı rapora odaklandı.  Geçen hafta 1780 dolarda olan altının ons fiyatı bugün 1800 doları gördü. 

Saxo Capital Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, altın​ fiyatlarının ABD tahvil​ getirileriyle ilişkili olduğunu, yüksek enflasyon​ ortamının altın​ fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti.