Titanik Enkazını Görmek İsteyen Turistler Kayboldu: İçlerinde Milyarder İş Adamı da var!

Titanik'in enkazını ziyaret etmek üzere olan turistleri taşıyan deniz aracı kayboldu. Kurtarma operasyonu devam ederken umut verici bir işaret geldi. Bahama bandıralı The Deep Energy gemisi yardımcı oluyor. Yolcular arasında milyarderler ve kaşifler de bulunuyor.

Titanik Enkazını Görmek İsteyen Turistler Kayboldu: İçlerinde Milyarder İş Adamı da var!

Titanik, 15 Nisan 1912 tarihinde ilk seferinde bir buz dağına çarparak batmasıyla ünlüdür. Ancak şimdi, Titanik'in enkazını ziyaret etmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı Atlas Okyanusu'nda kayboldu. Bu olay, dünya gündemine bomba gibi düştü. İşte bu olayla ilgili tüm gelişmeler...

Titanik Yolunda Gizemli Kayboluş! Milyarderler de İçinde, İlk İşaret Geldi

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı Titanik filmi ile hafızalara kazınan Titanik, bir kez daha gündeme gelmiştir.

Popülerlik Kazanan Titanik, Yeni Bir Trajediye Sahne Oluyor

Gişede büyük başarı elde eden film, popülerliğini daha da artırdı ve Titanik gemisi yeni bir trajediye ev sahipliği yaptı. Titanik'in enkazını ziyaret etmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

Umut Verici İlk İşaretler

Titanik enkazını kurtarmak için yapılan operasyonlar hala devam ederken, umut verici bir haber geldi. CNN International'da yer alan habere göre, bölgeden 30 dakikada bir tekrar eden bir vurma sesi duyuldu.

Kurtarma Operasyonu Kanada ve ABD Sahil Güvenlik Birimleri Tarafından Yürütülüyor

Kurtarma operasyonu, ABD Sahil Güvenliği'nin liderliğinde ve Kanada Sahil Güvenliği'nin katkılarıyla yürütülmektedir.

Yardım Eden Gemi: The Deep Energy

Kurtarma çalışmalarına yardımcı olan bir gemi olan Bahama bandıralı The Deep Energy, 3 bin metreye kadar su altına kablo döşemek amacıyla kullanılmaktadır.

İnsansız Araçlar ve Kurtarma Gemileri

The Deep Energy gemisi, 3 bin metre derinliğe kadar inebilen iki insansız araca sahiptir. Bu araçlar, Deep Energy'ye bağlı kablolar aracılığıyla iletişim kurmaktadır. Titanik kalıntıları deniz yüzeyinden 3 bin 800 metre aşağıda bulunduğu için bu insansız araçlarla görülemez. Ancak, eğer Titanik, 3 bin metre ve yukarısında bir noktadaysa, bu araçlar Titan'ı tespit etmeye yardımcı olabilir. Bölgede en az bir kurtarma gemisi daha bulunmaktadır.

Titan'ın Yolcuları Kimlerdir?

Titanik yolculuğunun maliyeti 250 bin dolar olduğu için sadece sınırlı sayıda kişi tarafından gerçekleştirilebilecek bir aktiviteye dönüşmüştür.

Shahzada ve Suleman Dawood

Pakistan kökenli İngiliz Shahzada ve Suleman Dawood, Titanik'te yer alan baba ve oğuldur. 58 yaşındaki milyarder iş adamı Shahzada, keşiflere katılmayı severken oğlu Suleman ise bir üniversitede okumaktadır.

Fransız Kaşif ve Araştırmacı Paul-Henry Nargeolet

1987 yılında Titanik'e ilk dalışı gerçekleştiren ve "Bay Titanik" olarak bilinen 73 yaşındaki Fransız kaşif ve araştırmacı Paul-Henry Nargeolet, 1993 yılında da gemiden ilk nesneyi çıkaran kişi olarak ün kazanmıştır. Nargeolet, toplamda 800 farklı objeyi karaya çıkarmıştır.

Kaşif Hamish Harding

Pilot olan Hamish Harding, daha önce dünya turu atmıştır. Bu tur sırasında emekli NASA astronotu Terry Virts tarafından "Gerçek bir kaşif. Uzaya çıkmak da deniz altına inmek de ilgi alanında" şeklinde tanımlanmıştır. Harding'in üç Guinness Dünya Rekoru bulunmaktadır.

Ocengate CEO'su Stockton Rush

Denizaltı teknolojilerine hakim olan Stockton Rush, Ocengate şirketinin yöneticisidir. Bu yolculukta denizaltının kaptanlığını yapmaktadır.